Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch: Άρον άρον φεύγουν από τη βρετανική αγορά οι επενδυτές λόγω Σκοτίας - Underweight δηλώνει το 16%

Bank of America Merrill Lynch: Άρον άρον φεύγουν από τη βρετανική αγορά οι επενδυτές λόγω Σκοτίας - Underweight δηλώνει το 16%
Το 14% διευκρινίζει πως σκοπεύει να δηλώνει underweight για τους επόμενους 12 μήνες για τη βρετανική αγορά...
Αποστάσεις... ασφαλείας από τη βρετανική αγορά και τα βρετανικά assets λαμβάνουν οι επενδυτές, στη σκιά των φόβων για ανεξαρτητοποίηση της Σκοτίας, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.
Όπως επισημαίνει σε νέα έκθεσή της η Bank of America Merrill Lynch, καθώς η μέρα της κρίσης πλησιάζει για τη Σκοτία, ο αρνητισμός των επενδυτών προς τις βρετανικές μετοχές ολοένα και αυξάνεται.
Για αυτούς τους λόγους μάλιστα η Bank of America Merrill Lynch χαρακτηρίζει πλέον τη Μ. Βρετανία τη λιγότερο δημοφιλή περιοχή παγκοσμίως, από πλευράς assets.
Οι επενδυτές δηλώνουν ξεκάθαρα underweight για τη βρετανική αγορά, ενώ διαμηνύουν ότι σκοπεύουν να μείνουν μακριά της και μακροπρόθεσμα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας της Bank of America Merrill Lynch, το 16% των επενδυτών δηλώνει underweight για τις βρετανικές μετοχές.
Το 14% διευκρινίζει πως σκοπεύει να δηλώνει underweight για τους επόμενους 12 μήνες για τη βρετανική αγορά.
Όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, οι τοποθετήσεις των διεθνών επενδυτών στις βρετανικές μετοχές έχουν υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2013!
Να σημειωθεί εδώ πως στην έρευνα της Bank of America Merrill Lynch συμμετείχαν 202 διεθνείς επενδυτές, με συνολικά υπό διαχείριση assets αξίας 556 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης