Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Jeremy Siegel: Η bull market πατά γερά στα πόδια της - Πρόσκαιρη τυχόν διόρθωση - Στις 18.000 μονάδες ο Dow στα τέλη του 2014

tags :
Jeremy Siegel: Η bull market πατά γερά στα πόδια της - Πρόσκαιρη τυχόν διόρθωση - Στις 18.000 μονάδες ο Dow στα τέλη του 2014
Η μεταβλητότητα στις αγορές θα διαρκέσει μέχρι οι επενδυτές να αντιληφθούν πως η περίοδος μηδενικών επιτοκίων φτάνει στο τέλος της
Πρόσκαιρη θα είναι τυχόν αδυναμία των διεθνών αγορών, κατά την τρέχουσα ή την επόμενη εβδομάδα, αφού υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου για τις μετοχές.
Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει ο διάσημος οικονομολόγος του Wharton School, Jeremy Siegel, ιδιαιτέρως γνωστός για τις bullish (αισιόδοξες) προβλέψεις του για τις διεθνείς αγορές.
"Δεν αποκλείεται να υπάρξει έντονη μεταβλητότητα στις αγορές μέχρι και την επόμενη εβδομάδα. Αλλά αν κοιτάξουμε μακροπρόθεσμα, θα αντιληφθούμε πως υπάρχουν τα εχέγγυα για μεγάλες εισροές κεφαλαίων στις μετοχές", εξηγεί χαρακτηριστικά, μιλώντας στο πρακτορείο CNBC.
Όπως επισημαίνει, η μεταβλητότητα στις αγορές θα διαρκέσει ελάχιστα και συγκεκριμένα μέχρι οι επενδυτές να αντιληφθούν πως η περίοδος των μηδενικών επιτοκίων φτάνει προς το τέλος της.
Το σχόλιο του Siegel δεν είναι τυχαίο, δεδομένου ότι έχει ήδη αρχίσει η συζήτηση για την αύξηση των επιτοκίων της Fed, τα επίπεδα των οποίων κυμαίνονται σε μηδενικά επίπεδα.
"Μακροπρόθεσμα, οι μετοχές θα συνεχίσουν ανοδικά", προσθέτει, επαναδιατυπώνοντας τις αισιόδοξες προβλέψεις του για την επόμενη μέρα των διεθνών χρηματιστηρίων.
"Η bull market πατά ακόμη γερά στα πόδια της", δεν διστάζει να σημειώσει ο Siegel.
Ταυτόχρονα επαναλαμβάνει την εκτίμησή του πως ο Dow Jones, ο βιομηχανικός δείκτης της Wall Street, θα έχει ανέλθει έως τις 18.000 μονάδες, μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους, 2014.
Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 5% από τα τρέχοντα επίπεδα του Dow Jones.
Εστιάζοντας ο οικονομολόγος του Wharton School, στην πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ήτοι της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη, προβλέπει ανάπτυξη από 3% έως και 4% για το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης