Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Γεωπολιτικά ρίσκα και χρέος απειλούν την οικονομία της Ευρωζώνης - Στο +1% η ανάπτυξη το 2014

Moody's: Γεωπολιτικά ρίσκα και χρέος απειλούν την οικονομία της Ευρωζώνης - Στο +1% η ανάπτυξη το 2014
Η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει εξαιρετικά χαλαρή τη νομισματική της πολιτική, για μακρά χρονική περίοδο
Aδύναμη θα παραμείνει η οικονομία της Ευρωζώνης, προειδοποιεί ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's, στην τελευταία εβδομαδιαία ανάλυσή του "Weekly Market Outlook".
Σύμφωνα με τη Moody's, η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας παραμένει ήπια και αδύναμη, ενώ οι ρυθμοί της ανάκαμψης θα είναι σταδιακοί.
Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και νοικοκυριά εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με υψηλό χρέος και αδύναμο τραπεζικό δανεισμό.
Στο ήδη δύσκολο οικονομικό περιβάλλον έρχεται να προστεθεί ο αυξημένος γεωπολιτικός κίνδυνος, καθώς η συνεχιζόμενη ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας επιδρά αρνητικά στην ανάπτυξη της Ευρωζώνης.
Όπως προειδοποιούν οι αναλυτές της Moody's, οι κυρώσεις που έχει επιβάλλει σε βάρος της Μόσχας η Ευρωπαϊκή Ένωση βαραίνει την πορεία της ευρωπαϊκής βιομηχανικής παραγωγής.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης, η ανάπτυξη της Ευρωζώνης αναμένεται να κινηθεί πέριξ του 1% το 2014 και κοντά στα επίπεδα του 1,6% το 2015.
Σε ό,τι αφορά τη δράση της ΕΚΤ, η Moody's, προβλέπει πως η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει εξαιρετικά χαλαρή τη νομισματική της πολιτική, για μακρά χρονική περίοδο.
"Οι ολοένα και αυξανόμενοι φόβοι για τον κίνδυνο αποπληθωρισμού οδήγησαν την ΕΚΤ στην απόφαση να μειώσει τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και να προαναγγείλλει φιλόδοξο πρόγραμμα αγοράς καλυμμένων ομολόγων και ABS", σημειώνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές του οίκου, σχολιάζοντας το νέο πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε η ΕΚΤ στις 4 Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης