Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση Αa1 για τη Μ. Βρετανία, στη σκιά του δημοψηφίσματος στη Σκοτία - Σταθερό outlook

Moody's: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση Αa1 για τη Μ. Βρετανία, στη σκιά του δημοψηφίσματος στη Σκοτία - Σταθερό outlook
Δεν πλήττεται η δημοσιονομική ισχύς της Μ. Βρετανίας από τη μεταβίβαση περισσότερων εξουσιών στη Σκοτία
Αμετάβλητη στο Aa1 ανακοίνωσε πως διατηρεί η Moody's την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Μ. Βρετανίας. Σταθερό το outlook.
Όπως επισημαίνει στη σχετική έκθεσή του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, η απόφασή του να επιβεβαιώσει την αξιολόγηση της βρετανικής οικονομίας είναι αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Σκοτία, από το οποίο προκύπτει πως το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ενωμένο, θωρακίζοντας τη θεσμική και δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, μπορεί η επόμενη μέρα στη Μ. Βρετανία να προβλέπει μεταβίβαση περισσότερων εξουσιών στη Σκοτία, γεγονός που θα έχει δημοσιονομικό αντίκτυπο, ωστόσο όχι τόσο μεγάλο ώστε να πληγεί η χρηματοπιστωτική ισχύς της Μ. Βρετανίας.
Όπως προσθέτουν οι αναλυτές του οίκου Moody's, η αξιολόγηση Aa1 της Μ. Βρετανίας βασίζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες:
- στην αξιολόγηση των κινδύνων που απειλούν τη χώρα
- στην οικονομική ισχύ
- στη δημοσιονομική ισχύ της κυβέρνησης
- στην ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν κινδύνων
Να σημειωθεί εδώ πως, ταυτόχρονα, η Moody's επιβεβαίωσε την αξιολόγηση Aa1 και το σταθερό outlook και για την Bank of England.
Όπως σημειώνει στη συνέχεια ο οίκος, η ισχύς της βρετανικής οικονομίας είναι πάρα πολύ υψηλή, αφού πρόκειται για μια μεγάλη, διαφοροποιημένη και ανταγωνιστική οικονομία, με μια ευέλικτη αγορά εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης