Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oι φήμες περί υποβάθμισης της Γαλλίας δεν επιβεβαιώθηκαν - Moody's: Διατηρεί αμετάβλητη την αξιολόγηση Αa1 και το αρνητικό outlook

Oι φήμες περί υποβάθμισης της Γαλλίας δεν επιβεβαιώθηκαν - Moody's: Διατηρεί αμετάβλητη την αξιολόγηση Αa1 και το αρνητικό outlook
Η απόφαση για επιβεβαίωση της αξιολόγησης αντανακλά τη νέα δέσμευση της γαλλικής κυβέρνησης πως θα επιταχύνει την εφαρμογή των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων
Αμετάβλητη στο Aa1 διατήρησε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας ο αμερικανικός οίκος Moody's, διαψεύδοντας τις φήμες περί υποβάθμισης.
Ταυτόχρονα ο οίκος διατήρησε αμετάβλητο και το αρνητικό outlook της γαλλικής οικονομίας.
Η απόφαση της Moody's να επιβεβαιώσει την αξιολόγηση της Γαλλίας αντανακλά την πεποίθηση του οίκου πως, παρά τις αυξανόμενες πιέσεις, η γαλλική οικονομία είναι ισχυρή οικονομία, τόσο από πλευράς μεγέθους, όσο και από πλευράς πλούτου.
Η απόφαση για επιβεβαίωση της αξιολόγησης της γαλλικής οικονομίας αντανακλά επίσης τη νέα δέσμευση της γαλλικής κυβέρνησης πως θα επιταχύνει την εφαρμογή των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Ωστόσο, όπως σπεύδει να διευκρινίσει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, η απόφασή του να διατηρήσει αρνητικό το outlook της Γαλλίας αντανακλά την πεποίθηση πως υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι σε ό,τι αφορά την εφαρμογή - από την πλευρά της γαλλικής κυβέρνησης - του μεταρρυθμιστικού προγράμματος.
Οι κίνδυνοι στην εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων πηγάζουν από το γεγονός ότι υπάρχουν πολιτικά συμφέροντα, τα οποία δεν αποκλείεται να αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Moody's η πορεία της γαλλικής οικονομίας θα κινηθεί ως εξής:
- ανάπτυξη 0,4% το 2014
- ανάπτυξη 0,9% το 2015
- ισχυροποίηση της ανάπτυξης στα επίπεδα του 1,4% από το 2018

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης