Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Weidmann (Bundesbank) - Η δημοσιονομική ελευθερία κινήσεων συχνά υπερεκτιμάται, στο όνομα της ανάπτυξης

tags :
Weidmann (Bundesbank) - Η δημοσιονομική ελευθερία κινήσεων συχνά υπερεκτιμάται, στο όνομα της ανάπτυξης
"Τα υψηλότερα ελλείμματα δεν θα οδηγήσουν σε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Αν μη τι άλλο, το αντίθετο συμβαίνει", δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Schaeuble
"Ο χώρος που οι κυβερνήσεις θα πρέπει να προωθήσουν την ανάπτυξη μέσω της δημοσιονομικής πολιτικής είναι συχνά πιο περιορισμένη από ό,τι συνήθως πιστεύεται".
Αυτό δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης των G20 στην Αυστραλία ο πρόεδρος της Bundesbank Jens Weidmann.
Το δημοσιονομική περιθώριο "είναι συνήθως πολύ μικρότερο από ό, τι πολλοί πιστεύουν," δήλωσε ο Weidmann στους δημοσιογράφους. "Είναι περιορισμένο από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, τους εθνικούς κανόνες, οι οποίοι επηρεάζονται από τα υψηλά επίπεδα χρέους, τα δημογραφικά βάρη που θα αντιμετωπίσουμε, αλλά και από την αξιοπιστία μιας βιώσιμης δημοσιονομικής πολιτικής".
"Και αυτό είναι αλήθεια ειδικά για τη Γερμανία, η οποία έχει ρόλο "άγκυρας" εμπιστοσύνης στην νομισματική ένωση", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, συμπεριλαμβανομένου και του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Jacob J. Lew προέτρψαν την Ευρώπη να ενισχύσει τη ζήτηση, ενώ ο Υπουργός Οικονομικών του Καναδά Joe Oliver τόνισε ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο πρόσθετων φορολογικών μέτρων.

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης έχουν δεσμευθεί να βοηθήσει την επίτευξη του στόχου των G-20 για ενίσχυση του ΑΕΠ κατά 2% στα επόμενα πέντε χρόνια".
"Αισθανόμαστε την υποχρέωση για ενίσχυση του 2% του ΑΕΠ," είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Cairns. Παράλληλα, σημείωσε ότι «τα υψηλότερα ελλείμματα δεν θα οδηγήσουν σε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Αν μη τι άλλο, το αντίθετο συμβαίνει", ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης