Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στον παλμό των dealing rooms: Μόνο με επαναπροσέγγιση της νευραλγικής ζώνης 1205 – 1220 μονάδων θα αλλάξει η τάση στην αγορά

Στον παλμό των dealing rooms: Μόνο με επαναπροσέγγιση της νευραλγικής ζώνης 1205 – 1220 μονάδων θα αλλάξει η τάση στην αγορά
Η αγορά μετρά ήδη μία αποτυχημένη προσπάθεια διάσπασης των 1200 μον. από τις αρχές Σεπτεμβρίου
Η παραμονή της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιβεβαιώθηκε από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος όπου υπερίσχυσαν μόλις με 53% οι ψηφοφόροι κατά της απόσχισης.
Ένα αποτέλεσμα που περίμεναν οι ξένες αγορές λειτουργώντας προεξοφλητικά την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την Ελληνομερικανική Χρηματιστηριακή ΑΧΕΠΕΥ.
Στα ενδότερα τώρα, το βαρύ πολιτικό κλίμα που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα ενισχύεται με τα τελευταία αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, που δίνουν προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ  επί του κυβερνόντος κόμματος.
Ο φόβος πρόωρων εκλογών όπως και αυτός των μη διαχειρίσιμων κεφαλαιακών αναγκών που δύναται να προκύψουν από τα Stress Tests, επισκιάζεται από τις τελευταίες εξελίξεις  που δίνουν θετική πνοή στην αγορά.
Η προεξόφληση ξένων οίκων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και την αναγνώρισή του ως «βιώσιμου» εν’ όψει της διαπραγμάτευσης τον ερχόμενο Νοέμβριο και η αποτελεσματικότητα του Road Show στο Λονδίνο, δεν φάνηκε να έχουν αποτιμηθεί στο ταμπλό εξαιρώντας την μετοχή του Μυτιληναίου.
Λαμβάνοντας υπόψιν τη συνεδρίαση της Παρασκευής που έδειξε να αψηφά όλες τις αρνητικές ειδήσεις κλείνοντας στο υψηλό ημέρας (3,67%) με σημαντικό τζίρο, συμβάλλοντας, βέβαια, και το Rebalancing στη διαμόρφωση αυτού, καθιστά την ερχόμενη εβδομάδα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.
Στο τεχνικό κομμάτι σημαντικότατη κρίνεται η άμεση ανοδική αντίδραση του ΓΔ από το χαμηλό της 18/9 (1105,45 μον.) για δύο λόγους:
1.    Όπως είχαμε επισημάνει στο προηγούμενο σχόλιο πτωτική κίνηση έως τη ζώνη των 1110 μον. χαρακτηρίζεται τεχνικά ως ανεκτή, χωρίς να αναιρεί τη δημιουργία μεσοπρόθεσμου ανοδικού σχηματισμού.
2.    Πτωτική διάσπαση της συγκεκριμένης περιοχής θα άνοιγε το δρόμο για προσέγγιση των 1050 μον. ενεργοποιώντας πιθανότατα σήμα πώλησης και στο μηνιαίο γράφημα του ΓΔ δίνοντας σημαντικά χαμηλότερες τιμές στόχο.
Η εβδομάδα λοιπόν έκλεισε στις 1148,64 μον. για το ΓΔ περιορίζοντας αξιοπρόσεκτα τις απώλειες σε (-1,09%).
Εάν η συνέχεια είναι ανάλογη της κίνησης της Παρασκευής 19/9,με συναλλακτική δραστηριότητα σταθερά άνω του μετρίου, επαναπροσέγγιση της νευραλγικής ζώνης 1205 – 1220 μονάδων είναι εφικτή – απαραίτητη για την έναρξη της μεταστροφής  της μεσοπρόθεσμης τάσης σε ανοδική.
Επισημαίνεται ότι στο άνω όριο της συγκεκριμένης ζώνης εντοπίζεται ο απλός κ.μ.ο. 30 εβδομάδων, με το ΓΔ να πραγματοποιεί χαμηλότερα εβδομαδιαία  κλεισίματα από τον Ιούλιο του 2014.
Επίσης, η αγορά μετρά ήδη μία αποτυχημένη προσπάθεια διάσπασης των 1200 μον. από τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Θα αναμέναμε με μεγάλο ενδιαφέρον άλλη μία ανάλογη απόπειρα.
Επιτυχής διαφυγή, θα σηματοδοτούσε την εξέλιξη/επιτάχυνση ανοδικού κυματισμού δίνοντας σημαντικά περιθώρια ανόδου για το ΓΔ.

Τμήμα Ανάλυσης Ελληνοαμερικανικής Χρηματιστηριακής ΑΧΕΠΕΥ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης