Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Οι προσπάθειες των ελληνικών εταιρειών να προσελκύσουν επενδυτές επισκιάζονται από τις ανησυχίες για τα τραπεζικά stress tests

Bloomberg: Οι προσπάθειες των ελληνικών εταιρειών να προσελκύσουν επενδυτές επισκιάζονται από τις ανησυχίες για τα τραπεζικά stress tests
Νέες ανησυχίες για τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα έχουν κάνει την εμφάνισή τους
Οι προσπάθειες των ελληνικών εταιρειών να προσελκύσουν το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον επισκιάζονται από τις ανησυχίες για τα πανευρωπαϊκά stress tests της ΕΚΤ, υποστηρίζει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, αποτιμώντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι προσπάθειες των ελληνικών εταιρειών να προσελκύσουν επενδύσεις πέφτουν στο σκόπελο των ανησυχιών για τις επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών στα stress tests της ΕΚΤ.
Υπενθυμίζεται εδώ πως τα αποτελέσματα των stress tests της ΕΚΤ θα δημοσιοποιηθούν τον επόμενο μήνα, ήτοι στα τέλη Οκτωβρίου.
Αφορμή για το εν λόγω δημοσίευμα στάθηκε το τριήμερο Roadshow που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο το Χρηματιστήριο Αθηνών, στα κεντρικά γραφεία του Bloomberg.
Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει το πρακτορείο, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη διάρκεια των επαφών του τριήμερου Roadshow ήταν τα ανησυχητικά επίπεδα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) των ελληνικών τραπεζών, γεγονός που δεν αποκλείεται να οδηγήσει τις τράπεζες σε νέες αυξήσεις κεφαλαίου - για τρίτη φορά σε διάστημα λιγότερο των δύο ετών - εάν τα stress tests της ΕΚΤ καταδείξουν κεφαλαιακές ελλείψεις.
"Βρισκόμαστε σε φάση αναμονής προκειμένου να δούμε τα αποτελέσματα των stress tests", δηλώνει ο γενικός διευθυντής της Beta Securities, Ευ. Χαρατσής.
Οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών μπορεί πέρυσι να κατέγραψαν κέρδη 28%, ωστόσο υποχωρούν εδώ και έξι μήνες, υπό το βάρος των ανησυχιών για τα αποτελέσματα των stress tests της ΕΚΤ.
Ταυτόχρονα, νέες ανησυχίες για τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα έχουν κάνει την εμφάνισή τους, καθώς ο αντι-μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να έρχεται πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης