Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Παραμένουν οι προκλήσεις για τις ευρωπαϊκές τράπεζες - Αδύναμη η κερδοφορία για τους επόμενους 12-18 μήνες

Moody's: Παραμένουν οι προκλήσεις για τις ευρωπαϊκές τράπεζες - Αδύναμη η κερδοφορία για τους επόμενους 12-18 μήνες
Απίθανη η επίτευξη των στόχων για διψήφιες αποδόσεις σε ό,τι αφορά τα ίδια κεφάλαια των τραπεζών
Παραμένουν οι προκλήσεις για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, προειδοποιεί, σε νέα έκθεσή του, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's, προαναγγέλλοντας μάλιστα διατήρηση της αδυναμίας σε επίπεδο κερδοφορίας, για 12 έως 18 μήνες ακόμη.
"Oι προκλήσεις που συνοδεύουν την πορεία της οικονομίας σηματοδοτούν το εξής: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι απίθανο να επιτύχουν τους στόχους για διψήφιες αποδόσεις (double-digit return) σε ό,τι αφορά τα ίδια κεφάλαιά τους σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα", σημειώνουν οι αναλυτές της Moody's, στη νέα αυτή έκθεσή τους.
Η έκθεση του οίκου φέρει τίτλο "European banks are unlikely to achieve ambitious double-digit RoE targets".
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Moody's, ο δείκτης ROE (return on equity) των ευρωπαϊκών τραπεζών έχει υποχωρήσει σημαντικά από το ξέσπασμα της κρίσης.
Όπως προκύπτει από αυτά τα στοιχεία, μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών που συμπεριλαμβάνονται στον τραπεζικό δείκτη EURO STOXX (EURO STOXX banks index), ο μέσος δείκτης ROE έχει υποχωρήσει από σχεδόν 20% το 2008 σε μονοψήφια ποσοστά στα τρέχοντα τρίμηνα.
"Η αδύναμη κερδοφορία αναμένεται να συνεχιστεί εντός των επόμενων 12 - 18 μηνών", επισημαίνουν οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης Moody's.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης