Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

EI Sturdza: Η Ελλάδα να μιλά για έξοδο από το μνημόνιο, μόνο με κόστος δανεισμού στο 4-5%

EI Sturdza: Η Ελλάδα να μιλά για έξοδο από το μνημόνιο, μόνο με κόστος δανεισμού στο 4-5%
Τώρα καμία τέτοια συζήτηση δεν μπορεί να είναι ρεαλιστική...
(upd)Απίθανη χαρακτηρίζει πλέον την πρόωρη έξοδο της Ελλάδας από τα πακέτα διάσωσης και τα μνημόνια το fund EI Sturdza, παρακολουθώντας στενά τις ραγδαίες και δραματικές εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας.
"Με αποδόσεις στα ομόλογα, της τάξης του 8-9%, η Ελλάδα δεν μπορεί να μιλά για πρόωρη απεμπλοκή από τα μνημόνια. Δεν είναι πιθανό", σχολιάζει ο Michel Danechi, manager του εν λόγω fund, το οποίο έχει δηλώσει πως διαθέτει στα χαρτοφυλάκιά του ελληνικά ομόλογα.
Σύμφωνα με τον Danechi, η Ελλάδα θα μπορεί να μιλά για έξοδο από τα μνημόνια, μόνο όταν το κόστος δανεισμού υποχωρήσει κοντά στα επίπεδα του 4-5%.
"Τώρα καμία τέτοια συζήτηση δεν μπορεί να είναι ρεαλιστική", σπεύδει να επαναλάβει.
"Είναι ξεκάθαρο πως οι αγορές δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Η πολιτική ηγεσία της χώρας πρέπει να το αντιληφθεί αυτό", σχολιάζει, στο ίδιο μήκος κύματος, ο Jan von Gerich, στρατηγικός αναλυτής της Nordea.
Όπως σχολιάζει σε δημοσίευμά του και το πρακτορείο Βloomberg, η Ελλάδα ξεκινά διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της, προκειμένου να διασφαλίσει μια προληπτική πιστωτική γραμμή, η οποία θα είναι διαθέσιμη, σε περίπτωση που τα κόστη δανεισμού εκτοξευθούν εκ νέου στα ύψη, όταν η χώρα θα βρεθεί επισήμως εκτός του οικονομικού προγράμματος της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Τις επίσημες ανακοινώσεις περί προληπτικής γραμμής στήριξης της Ελλάδας τις έκανε την Παρασκευή ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας από το Μιλάνο και επιβεβαιώνοντας τις διαρροές των τελευταίων 24ώρων περί αλλαγής πλεύσης της Αθήνας.
"Οι αγορές αντέδρασαν υπερβολικά στα πρότερα σχέδιά μιας για πρόωρη απεμπλοκή από το μνημόνιο. Η Ελλάδα όμως δεν χρειάζεται νέο μνημόνιο", διεμήνυσε επίσης ο πρωθυπουργός.

(πρώτη ενημέρωση 20 Οκτωβρίου 2014, 00:36)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης