Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στον παλμό των dealing rooms: Κρίσιμη η ζώνη των 970 μονάδων για τη βελτίωση της βραχυπρόθεσμης τάσης στο ΧΑΑ...

Στον παλμό των dealing rooms: Κρίσιμη η ζώνη των 970 μονάδων για τη βελτίωση της βραχυπρόθεσμης τάσης στο ΧΑΑ...
Μόνο η ανοδική διάσπαση της ζώνης 970 – 985 θα εξουδετέρωνε το σήμα πώλησης στο ΧΑΑ
Στη ζώνη των 860 μονάδων ανακόπηκε η σφοδρή πτώση του ΓΔ, ο οποίος επιδόθηκε σε ‘rally’ ανακούφισης την Παρασκευή 17/10 αποτέλεσμα των συνθηκών ακραίας υπερπώλησης που δημιούργησε η έκταση αλλά και η διάρκεια της πτωτικής κίνησης, κλείνοντας με ημερήσια κέρδη +7,21%.
Συμπληρώθηκε έτσι η έκτη συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα για το ΓΔ δίνοντας κλείσιμο στις 931,81 μον. (-7,27%) μακριά από το χαμηλό των 852,87 μον. που σημειώθηκε την Τετάρτη 15/10.
Οι πρώτες συνεδριάσεις της νέας εβδομάδας κρίνονται άκρως σημαντικές τεχνικά καθώς μόνο!!! έγκαιρη ανοδική διάσπαση της ζώνης 970 – 985 θα εξουδετέρωνε το σήμα πώλησης τουλάχιστον στο πολύ βραχυπρόθεσμο momentum βελτιώνοντας σημαντικά την καταρρακωμένη επενδυτική ψυχολογία.
Συγκεκριμένα, στις 985 μον. ακυρώνεται το 38,2% του τελευταίου μονοτασικού πτωτικού κύματος (1203,72 μον. 8/9/14 – 852,87 μον. 15/10/14) αλλά και εντοπίζεται ο απλός κ.μ.ο 30 περιόδων στο μηνιαίο γράφημα ο οποίος θα μας απασχολήσει περισσότερο όσο πλησιάζουμε στο τέλος του τρέχοντος μήνα καθώς θα αποτελέσει σημαντικό φίλτρο τερματισμού ή όχι του κύριου πτωτικού κυματισμού.
Καταιγίδα ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα στο ΧΑΑ με το σύνολο των διεθνών αγορών να δέχονται σημαντικές πιέσεις λόγω των άσχημων μακροοικονομικών στοιχείων, αλλά και σε συνδυασμό με την εκδήλωση των προθέσεων της κυβέρνησης για πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο εκτινάσσοντας την απόδοση του 10ετούς ομολόγου έως και 9.28%.
Το έντονο Sell Off  που έδινε απώλειες στο Γενικό δείκτη έως και 14 ποσοστιαίες μονάδες την εβδομάδα που πέρασε, διακόπηκε με την παρέμβαση της Παρασκευής (+7.21%) συμβαδίζοντας με την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης σχετικά με τις δηλώσεις της περασμένης εβδομάδας.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το μεταμνημονιακό πρόγραμμα στο οποίο σκοπεύει να μπει η χώρα μας, ονομαζόμενο “προληπτική χρηματοδοτική συνδρομή” (PCCL), καθώς βάση νομοθεσίας, η επιτήρηση είναι εξίσου αυστηρή με την ήδη υπάρχουσα κάτι που εμφανέστατα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων.
Σε κρίσιμη καμπή λοιπόν βρίσκεται η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά καθώς οι επερχόμενες εξελίξεις έως τα τέλη του έτους, θα σημαδέψουν τη δυναμική αλλά και την πορεία της χώρας γενικότερα η οποία φαίνεται ότι αναδύεται αργά από τον βυθό της ύφεσης τουλάχιστον σε μακροοικονομικό επίπεδο.
Κάποιο θετικό νέο στο άμεσο μέλλον είτε από το μέτωπο των Stress Tests των τραπεζών που γνωστοποιούνται από την ΕΚΤ την ερχόμενη Κυριακή,είτε από το μέτωπο της έναρξης της συζήτησης για την περαιτέρω αναδιάρθρωση/ελάφρυνση του χρέους, θα μπορούσε να εξισορροπήσει την πτωτική υπερβολή ειδικά της προηγούμενης εβδομάδος.

Τμήμα Ανάλυσης Ελληνοαμερικανικής Χρηματιστηριακής ΑΧΕΠΕΥ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης