Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: «Ηχώ από το παρελθόν» η εκτίναξη των αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα - Στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής η αναβίωση της κρίσης

Bloomberg: «Ηχώ από το παρελθόν» η εκτίναξη των αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα - Στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής η αναβίωση της κρίσης
Μετά από μια εβδομάδα κατά την οποία οι τιμές των ευρωπαϊκών μετοχών κατέρρευσαν, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συναντηθούν στη διήμερη σύνοδο κορυφής
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ταρακουνήθηκαν από την ξαφνική επιστροφή της κρίσης χρέους, υποστηρίζει το πρακτορείο Bloomberg, τονίζοντας ότι στη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου, οι επικεφαλής των κυβερνήσεων της ευρωζώνης θα προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Μετά από μια εβδομάδα κατά την οποία οι τιμές των ευρωπαϊκών μετοχών κατέρρευσαν, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων της καγκελαρίου Angela Merkel και του Γάλλου προέδρου Francois Hollande, θα συναντηθούν στη διήμερη σύνοδο κορυφής, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνονται στην οικονομία.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η ενεργειακή πολιτική, όπως η τροφοδοσία της Ε.Ε. με φυσικό αέριο αλλά και η απειλή του Έμπολα.
«Πρόκειται για μήνυμα αφύπνισης που αφορά το σύνολο της ηγεσίας στην ευρωζώνη, ότι η στρατηγική που ακολουθείται στο πεδίο της δημοσιονομικής πολιτικής δεν λειτουργεί», όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στις 17 Οκτωβρίου ο πρώην επικεφαλής του IIF, Charles Dallara.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, πως η εκτίναξη των αποδόσεων των ελληνικών τίτλων ήταν μια «ηχώ από το παρελθόν».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγκάστηκε να δημοσιεύσει μια δήλωση στήριξης στις 16 Οκτωβρίου, καθώς τα ελληνικά κρατικά ομόλογα υποχώρησαν λόγω της νευρικότητας που προκάλεσε στην αγορά το σχέδιο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να διακόψει το πρόγραμμα σωτηρίας 240 δισ. ευρώ «που έχει κρατήσει τη χώρα στη ζωή» από το 2010.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης