Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wood: Κεφάλαια 20 εκατ. δολ. έχασαν τα ελληνικά funds, λόγω φόβων για αναζωπύρωση της κρίσης

Wood: Κεφάλαια 20 εκατ. δολ. έχασαν τα ελληνικά funds, λόγω φόβων για αναζωπύρωση της κρίσης
Σε διάστημα πέντε εβδομάδων, τα ελληνικά funds έχασαν συνολικά κεφάλαια ύψους 112 εκατ. δολαρίων...
Η αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης οδήγησε στη μαζική απόσυρση κεφαλαίων από τα ελληνικά funds, διαπιστώνει η Wood Company, σε νέα 7σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Investors prefer Russia to Turkey", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η Wood Company, οι επενδυτές αποσύρθηκαν από την ελληνική αγορά την περασμένη εβδομάδα, στη σκιά των φόβων για επανεμφάνιση της ελληνικής κρίσης.
Οι φόβοι αυτοί έγινα ορατοί από την πρώτη στιγμή στην ελληνική αγορά ομολόγων, η οποία δέχθηκε - και συνεχίζει να δέχεται - σοβαρότατες πιέσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει στην έκθεσή της η Wood Company, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη (15 Οκτωβρίου), τα ελληνικά funds έχασαν 20 εκατ. δολάρια.
Σε διάστημα πέντε εβδομάδων, τα ελληνικά funds έχασαν συνολικά κεφάλαια ύψους 112 εκατ. δολαρίων, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από το 2013.





Όπως σχολιάζει η Wood Company, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, η διάθεση για αποστροφή του ρίσκου κυριάρχησε έντονα την περασμένη εβδομάδα στις αναδυόμενες αγορές.
Οι μετοχές και τα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών δέχθηκαν μεγάλες πιέσεις, για τους εξής λόγους:
- Σημαντική υποχώρηση των τιμών των εμπορευμάτων
- Ανησυχία για την έλλειψη δυναμικής στην παγκόσμια ανάπτυξη
- Κίνδυνος αναζωπύρωσης της ελληνικής κρίσης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης