Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gallup: Χάλκινο μετάλλιο «αντιδημοφιλίας» για την κυβέρνηση Σαμαρά – Οι κυβερνήσεις της Βοσνίας και της Βουλγαρίας κόβουν πρώτες το νήμα…

Gallup: Χάλκινο μετάλλιο «αντιδημοφιλίας» για την κυβέρνηση Σαμαρά – Οι κυβερνήσεις της Βοσνίας και της Βουλγαρίας κόβουν πρώτες το νήμα…
Πάνω από το 90% των Ελλήνων θεωρεί ότι εντός της κυβέρνησης υπάρχουν «εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς»
Η αποδοχή της ελληνικής κυβέρνησης, ή μάλλον συγκυβέρνησης, βρίσκεται σε τόσο χαμηλό επίπεδο, που την καθιστά την τρίτη αντιδημοφιλέστερη κυβέρνηση παγκοσμίως!
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα ευρήματα της ετήσιας έρευνας «Global States of Mind 2014», που διεξαγάγει η Gallup, μόλις το 14% των Ελλήνων πολιτών δηλώνει ότι αποδέχεται την κυβέρνηση Σαμαρά και όσα αυτή πράττει, πλην, όμως, ο πρωθυπουργός δεν θα πρέπει να στεναχωριέται και τόσο γιατί υπάρχουν και χειρότερα…
Την πρώτη θέση στην σχετική λίστα καταλαμβάνει η κυβέρνηση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ενώ το ασημένιο μετάλλιο διεκδικεί με αξιώσεις η κυβέρνηση της Βουλγαρίας, η οποία, μάλιστα, έχει παραιτηθεί, ενώ αναμένονται εκλογές.
Ως προς την κυβερνητική διαφθορά κανένα παράπονο για τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς η κυβέρνησή του βρίσκεται στο υψηλότερο βάθρο, μαζί με την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, με ποσοστό πάνω από 90% να υποψιάζεται εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς, στους κόλπους της κυβέρνησης.
Χαμηλό είναι και το επίπεδο αποδοχής των πεπραγμένων της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους Έλληνες, μόλις στο 23%, ενώ, περιέργως, για την γερμανική πολιτική το ποσοστό είναι μεγαλύτερο, καθώς αγγίζει το 29%, οριακά δηλαδή τρεις στους δέκα.
Για τους μεγάλους οικονομικούς οργανισμούς (βλ. ΔΝΤ), πάντως, το αντίστοιχο ποσοστό είναι πολύ χαμηλότερο, στο 19%.
Το μεγάλο ποσοστό αντιδημοφιλίας της κυβέρνησης Σαμαρά, οφείλεται, επισημαίνει η έκθεση, στα σκληρά μέτρα λιτότητας που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες και στο υψηλό ποσοστό ανεργίας, που αγγίζει το 27,3%.
Μπορεί οι διεθνείς οίκοι να προχωρούν σε αναβαθμίσεις της χώρας, εντούτοις οι πολίτες συνεχίζουν να υποφέρουν, υπογραμμίζει η έρευνα.
Να σημειωθεί ότι οι δώδεκα χώρες με τις κυβερνήσεις με την χαμηλότερη δημοτικότητα παγκοσμίως, είναι με σειρά οι ακόλουθες: Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Τσεχία, Μολδαβία, Πακιστάν, Περού, Ρουμανίας, Κόστα Ρίκα, Τζαμάικα, Πορτογαλία και Ισπανία – πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία της Gallup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης