Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Κίνδυνος πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα - Εκτός των επενδυτικών χαρτοφυλακίων τα ελληνικά ομόλογα τουλάχιστον έως τον Φεβρουάριο του 2015

HSBC: Κίνδυνος πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα - Εκτός των επενδυτικών χαρτοφυλακίων τα ελληνικά ομόλογα τουλάχιστον έως τον Φεβρουάριο του 2015
Οι επενδυτές δεν αποκλείεται να γυρίσουν την πλάτη στα ελληνικά ομόλογα τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015
Ηχηρό σήμα κινδύνου για την ελληνική αγορά ομολόγων εκπέμπει η HSBC.
Υπό το βάρος της αυξημένης πολιτικής αβεβαιότητας που κυριαρχεί την τρέχουσα συγκυρία στην Ελλάδα, η βρετανική επενδυτική τράπεζα προχωρά σε δυσοίωνες προβλέψεις για την ελληνική αγορά ομολόγων.
Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει η HSBC, οι διεθνείς επενδυτές δεν αποκλείεται να γυρίσουν την πλάτη στα ελληνικά ομόλογα τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015, οπότε και η Ελλάδα καλείται να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
"Τα ελληνικά ομόλογα πιθανότατα θα μείνουν εκτός των επενδυτικών χαρτοφυλακίων μέχρι τουλάχιστον τον Φεβρουάριο", εκτιμούν οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας.
"Οι επενδυτές είναι απίθανο να επιστρέψουν στα ελληνικά ομόλογα πριν από τον Φεβρουάριο, καθώς ένα πιθανό αδιέξοδο στην εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές την Ελλάδα", προειδοποιούν επίσης.
Η HSBC, σε έτερη έκθεσή της, επικεντρώνεται στην πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς και αναγνωρίζει πως το σύνολο των ελληνικών μετοχών διαπραγματεύεται με σημαντικό discount έναντι των αντίστοιχων ευρωπαϊκών μετοχών.
Για τον λόγο, η βρετανική τράπεζα θεωρεί πως στην τρέχουσα συγκυρία το ΧΑ προσφέρει καλές αγοραστικές ευκαιρίες.
Η HSBC προχωρά στην υποβάθμιση των τιμών στόχου για τρεις ελληνικές μετοχές και συγκεκριμένα τις: Jumbo, OΠΑΠ, Folli Follie, διατηρώντας ωστόσο αμετάβλητη τη σύσταση overweight και για τις τρεις.
Ειδικότερα:
- Jumbo: Η HSBC μειώνει την τιμή στόχο στα 14,5 ευρώ από 16,5 προηγουμένως.
- Folli Follie: Η HSBC μειώνει την τιμή στόχο στα 35 ευρώ από 37,1 προηγουμένως.
- ΟΠΑΠ: Η HSBC μειώνει την τιμή στόχο στα 12,1 ευρώ από 14,8 προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης