Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

El-Erian: Προάγγελος των όσων θα ακολουθήσουν στις αγορές το μαζικό sell off της περασμένης εβδομάδας - Τα 4 διδάγματα

El-Erian: Προάγγελος των όσων θα ακολουθήσουν στις αγορές το μαζικό sell off της περασμένης εβδομάδας - Τα 4 διδάγματα
Οι επενδυτές θα θυμούνται για καιρό τις αναταράξεις των αγορών της περασμένης εβδομάδας, με τον Dow να χάνει έως και 600 μονάδες μέσα σε μόλις 30 λεπτά!
Τέσσερα διδάγματα δύναται να παράσχει για το μέλλον των διεθνών αγορών το μαζικό sell off που έπληξε τα χρηματιστήρια την περασμένη εβδομάδα.
Όπως επισημαίνει σε νέο του άρθρο στο πρακτορείο Bloomberg, ο Mohamed El-Erian, πρώην CEO της Pimco και νυν οικονομικός σύμβουλος της μητρικής της, της Allianz, πολλοί επενδυτές θα θυμούνται για καιρό τις αναταράξεις των αγορών της περασμένης εβδομάδας, με τον Dow Jones, τον βιομηχανικό δείκτη της Wall Street, να χάνει έως και 600 μονάδες μέσα σε μόλις 30 λεπτά!
Ποια είναι όμως τα τέσσερα διδάγματα;
1) Δεν χρειάζεται τεράστιος κόπος για να ανατραπούν μεμιάς όλα στις αγορές, είτε μέσω ραγδαίας ανόδου, είτε μέσω βαθιάς, επιθετικής πτώσης...
Οι πτυχές της παγκόσμιας οικονομίας είναι πολλές και δεν χρειάζονται περισσότερες από μια αιτίες για να αλλάξει άρδην το κλίμα στις διεθνείς αγορές.
2) Η ρευστότητα παραμένει άπλετη, κυρίως όταν οι traders την χρειάζονται περισσότερο.
3) Οι τοποθετήσεις στις αγορές και η απόφαση για ανάληψη ρίσκου ή μη δεν αποτελούν υποκατάστατα των υγιών και στέρεων θεμελιωδών μεγεθών.
4) Η κεντρική αμερικανική τράπεζα, η Fed, δεν εμφανίζει αυξημένη διάθεση να προκαλέσει αστάθεια στις διεθνείς αγορές.
"Όλα αυτά τα τέσσερα διδάγματα υποδεικνύουν την εξής πραγματικότητα: Η έντονη μεταβλητότητα της περασμένης εβδομάδας ίσως αποτελεί προάγγελο των όσων θα ακολουθήσουν στις διεθνείς αγορές προσεχώς... ", καταλήγει ο πρώην ισχυρός άντρας της Pimco.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης