Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Μείωση επιδομάτων ανεργίας και αύξηση ορίων συνταξιοδότησης χρειάζεται η Ευρωζώνη

BofA: Μείωση επιδομάτων ανεργίας και αύξηση ορίων συνταξιοδότησης χρειάζεται η Ευρωζώνη
«Τα συγκεκριμένα μέτρα θα συνεισφέρουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και στη μείωση των διοικητικών εμποδίων»
Την ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων στην Ευρωζώνη υπογραμμίζει η Bank of America Merrill Lynch, προτρέποντας τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να περικόψουν τα επιδόματα ανεργίας και να αυξήσουν τα όρια συνταξιοδότησης!
Σε σημείωμά της για την παγκόσμια οικονομία, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα καθιστά απαραίτητη την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ιδίως στον κλάδο της εργασίας.
Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί, η Ευρώπη έχει περιθώριο για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.
Μάλιστα, προβαίνει στο σημείο να παραθέσει ως παράδειγμα τη μείωση των επιδομάτων ανεργίας!
Παράλληλα, προτείνει τη βελτίωση της εργασιακής κινητικότητας αλλά και την εκ νέου - προς τα άνω - αναθεώρηση των ορίων  συνταξιοδότησης.
Ας σημειωθεί πως οι περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης έχουν δεσμευτεί πως τα επόμενα χρόνια τα όρια συνταξιοδότησης θα αυξηθούν στα 67 χρόνια.
Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Γαλλία, όπου το όριο παραμένει στα 62 έτη.
«Τα συγκεκριμένα μέτρα θα συνεισφέρουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και στη μείωση των διοικητικών εμποδίων» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Επίσης, η Bank of America Merrill Lynch καθιστά αναγκαία την εγκαθίδρυση ενός συλλογικού τραπεζικού φορέα αλλά και την ενδυνάμωση της δημοσιονομικής εποπτείας.
Συνεχίζοντας, εκτιμά πως η τρέχουσα περίοδο είναι η πρέπουσα και η πλέον κατάλληλη για την υιοθέτηση των συγκεκριμένων μέτρων.
«Η μείωση των επιτοκίων στα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου να υλοποιηθούν δύσκολες και μη δημοφιλείς μεταρρυθμίσεις» καταλήγει η αμερικανική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης