Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Newedge: H επανεμφάνιση του ελληνικού δράματος μπορεί να προκαλέσει νέο πανικό στις αγορές

Newedge: H επανεμφάνιση του ελληνικού δράματος μπορεί να προκαλέσει νέο πανικό στις αγορές
Η Ελλάδα μπορεί να μην εγκατέλειψε το ευρώ, ωστόσο ο κίνδυνος αυτός τον Ιούνιο του 2012 οδήγησε σε πτώση 9-11% τη Wall Street
Οι επενδυτές πρέπει να ανησυχούν για την Ελλάδα, προειδοποιεί σε αυστηρό τόνο ο Larry McDonald, κορυφαίος αναλυτής της Newedge.
Παρακολουθώντας στενά τις ραγδαίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις που σημειώνονται τις τελευταίες εβδομάδες επί ελληνικού εδάφους, ο Larry McDonald διερωτάται με νόημα: "Το νέο ελληνικό δράμα κάνει την επανεμφάνισή του στις διεθνείς αγορές;".
Ήταν μόλις πριν από δύο χρόνια όταν ο κίνδυνος για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ έγινε η Νούμερο 1 ανησυχία των διεθνών αγορών.
Σύμφωνα με τον Larry McDonald, η αναζωπύρωση των ανησυχιών για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μπορεί να προκαλέσει εκ νέου σοβαρές αναταράξεις στις διεθνείς αγορές.
Όπως διαπιστώνει ο αναλυτής της Newedge, η Ελλάδα μπορεί να μην εγκατέλειψε το ευρώ το 2012, ωστόσο ο κίνδυνος αυτός τον Ιούνιο του 2012 οδήγησε σε πτώση 9-11% τη Wall Street.
Όπως προσθέτει ο ίδιος, τότε "τα καταφέραμε σχεδόν οριακά. Η κατάσταση της Ελλάδας επηρεάζει καθοριστικά το σύνολο της Ευρωζώνης και επομένως ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία".
Για τον Larry McDonald, οι ανησυχίες των αγορών για την Ελλάδα καθρεφτίζονται επακριβώς στην πορεία των ελληνικών CDS, η άνοδος των οποίων προκαλεί κλιμάκωση των πιέσεων για το σύνολο των ευρωπαϊκών CDS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης