Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μειώνει την τιμή στόχο της ΔΕΗ στα 9,60 ευρώ η Wood - Ανησυχίες για τις συνέπειες μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Μειώνει την τιμή στόχο της ΔΕΗ στα 9,60 ευρώ η Wood - Ανησυχίες για τις συνέπειες μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Διατηρεί ωστόσο τη σύσταση για αγορά
Στα 9,60 ευρώ μειώνει την τιμή στόχο της ΔΕΗ η Wood Company, από 14 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση για αγορά (buy).
Σύμφωνα με τη Wood ο κίνδυνος πρόωρων εκλογών και η πιθανή ανάδειξη μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα προκαλέσει τριγμούς στα μεγέθη της ΔΕΗ, καθώς πιθανότατα να σταματήσουν οι διαδικασίες για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.
Οι ανησυχίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να εμποδίσει την πώληση της «μικρής ΔΕΗ» το 2016 και τη μεταρρύθμιση του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας εν γένει θα παραμείνουν έως τα τέλη Φεβρουαρίου.
Την ίδια στιγμή, η κίνηση της κυβέρνησης να κερδίσει τη δημόσια στήριξη πιέζοντας για πρώιμη έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης και τέλος της βαθιά αντιλαϊκής εποπτείας της τρόικας, έφερε νέους κινδύνους.
Ειδικά για τη ΔΕΗ, το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν ακολουθεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, επιδεινώνει τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας, άρα και την πορεία των εσόδων της "Επιχείρησης".
Ωστόσο, η Wood παραμένει αισιόδοξη για τις πιθανότητες η Ελλάδα να "γλιστρήσει από τη θηλιά" της εξωτερικής εποπτείας, σημειώνοντας ότι ακόμη και χωρίς την επίσημη εποπτεία της τρόικας, η ΕΕ θα έχει ακόμα σημαντική επιρροή στο εσωτερικό της χώρας, εξαιτίας της επικείμενης χρήσης της προληπτικής πιστωτικής γραμμής.
Παράλληλα, η ικανότητα της ΔΕΗ να εισπράξει τις απαιτήσεις της υποχώρησε το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ οι προβλέψεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν σημαντικά.
Εκ των υστέρων, θα ήταν πρόωρο να αναμένουμε να λυθούν άμεσα τα προβλήματα της ΔΕΗ σχετικά με τις οφειλές των ιδιωτών, αν και στα θετικά μπορεί να ενταχθεί η εξέλιξη ότι σταμάτησε η συλλογή των φόρων εκ μέρους της κυβέρνησης.
Τέλος, σχετικά με την πορεία της κερδοφορίας της ΔΕΗ, η Wood εκτιμά ότι το 2014 θα διαμορφωθεί στα 112 εκατ. ευρώ, το 2015 στα 125 εκατ. ευρώ και το 2016 στα 282 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης