Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Σε τροχιά οικονομικής στασιμότητας η Ευρωζώνη - Τα τρία σενάρια για την επόμενη μέρα της παγκόσμιας οικονομίας

Goldman Sachs: Σε τροχιά οικονομικής στασιμότητας η Ευρωζώνη - Τα τρία σενάρια για την επόμενη μέρα της παγκόσμιας οικονομίας
Επτά χρόνια μετά το ξέσπασμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, οι οικονομικές συνθήκες δεν έχουν επιστρέψει σε τροχιά ομαλοποίησης
Σε τροχιά οικονομικής στασιμότητας έχει εισέλθει η Ευρωζώνη, διαπιστώνει η Goldman Sachs, υπό τον τίτλο "Adventures in Wonderland - Through the looking glass: Scenarios for a post-crisis world".
Όπως επισημαίνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η Ευρωζώνη έχει εισέλθει στο μονοπάτι της στασιμότητας.
Ωστόσο αυτό δεν συνιστά αρνητική εξέλιξη για τους διεθνείς επενδυτές.
Δεδομένου του μεγέθους της ύφεσης που έπληξε τα προηγούμενα χρόνια την ευρωπαϊκή οικονομία, υπό το βάρος της κρίσης χρέους, είναι εύλογο πλέον οι επενδυτές να αναζητούν ευκαιρίες... στην ανάπτυξη της Ευρωζώνης.
Όταν όμως η ανάπτυξη παραμένει υποτονική στην Ευρωζώνη, δεν χρειάζεται πανικός. Απλά οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τις πιέσεις που θα ασκηθούν στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Τα τρία σενάρια για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας
Επτά ολόκληρα χρόνια μετά το ξέσπασμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, οι οικονομικές συνθήκες δεν έχουν ακόμη επιστρέψει σε τροχιά ομαλοποίησης.
Στο διεθνές περιβάλλον των χαμηλών - σχεδόν μηδενικών - επιτοκίων, πολλές παραδοσιακές σχέσεις έχουν διαρραγεί. Η αξία των ιστορικών αναλύσεων έχει αποδυναμωθεί.
Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, υπάρχουν τρία σενάρια για την επόμενη μέρα της παγκόσμιας οικονομίας:
- Οικονομική στασιμότητα
- Βιώσιμη, αλλά μετριοπαθής, ανάπτυξη
- Ομαλοποίηση
Όπως εξηγούν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, το πρώτο σενάριο θα στηρίξει την πορεία των ομολόγων έναντι των μετοχών, το δεύτερο σενάριο ωφελεί τις μετοχές έναντι των ομολόγων, ενώ το τρίτο καθίσταται θετικό για τις μετοχές και αρνητικό για τα ομόλογα.
Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, επικρατέστερο σενάριο είναι το δεύτερο, εκείνο της βιώσιμης, αλλά μετριοπαθούς ανάπτυξης για την παγκόσμια οικονομία.
Οι μετοχές θα συνεχίσουν να υπεραποδίδουν έναντι των ομολόγων, με ηπιότερους ωστόσο ρυθμούς από ότι στο πρόσφατο παρελθόν.
Αυτή η μετριοπαθής ανάπτυξη αναμένεται να διαρκέσει για κάποια χρόνια...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης