Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Με φοροαπαλλαγές επιχειρεί να ανακτήσει τη χαμένη της δημοφιλία η ελληνική κυβέρνηση

Με φοροαπαλλαγές επιχειρεί να ανακτήσει τη χαμένη της δημοφιλία η ελληνική κυβέρνηση
Μετά από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης, η ελληνική οικονομία εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014...
Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε, χθες Πέμπτη, στη Βουλή το νομοσχέδιο με τις φοροελαφρύνσεις, για το οποίο είχε δεσμευθεί, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη δημοφιλία της και να αποδείξει στους Έλληνες πολίτες πως μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια, η λιτότητα φτάνει επιτέλους στο τέλος της.
Τα ανωτέρω υποστηρίζει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, παρουσιάζοντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις που σημειώνονται επί ελληνικού εδάφους.
Όπως επισημαίνει το Reuters, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, το κόμμα του οποίου - η ΝΔ - έρχεται δεύτερο στις δημοσκοπήσεις, πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκει να πείσει τους δανειστές της χώρας πως δεν πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας, ώστε να θωρακιστεί η εύθραυστη πολιτική σταθερότητα ενόψει της κρίσιμης εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, στις αρχές του επόμενου έτους, 2015.
"Η Ελλάδα, που έχει ήδη λάβει δύο μεγάλα πακέτα διάσωσης, συνεχίζει να εμφανίζει δυσθεώρητα υψηλό δημόσιο χρέος. Ωστόσο κατόρθωσε να επαναφέρει σε σωστή τροχιά τα δημόσια οικονομικά της, επιτυγχάνοντας την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος, το 2013, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια", σημειώνει, μεταξύ άλλων, το Reuters.
"H ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει την έξοδό της από τα μνημόνια στα τέλη του τρέχοντος έτους, 2014", προσθέτει.
"Μετά από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης, η ελληνική οικονομία εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014. Ωστόσο η ανάπτυξη θα είναι ήπια...", καταλήγει το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης