Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas: Η ΕΚΤ αγόρασε 1-2 δισ. καλυμμένων ομολόγων στην 1η εβδομάδα του προγράμματος

tags :
BNP Paribas: Η ΕΚΤ αγόρασε 1-2 δισ. καλυμμένων ομολόγων στην 1η εβδομάδα του προγράμματος
Η ΕΚΤ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, απέκτησε τίτλους από την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν τα πρώτα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αγορά καλυμμένων ομολόγων οι αναλυτές, με τις εκτιμήσεις να έχουν ήδη αρχίσει να πληθαίνουν.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ΕΚΤ αγόρασε τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ καλυμμένων ομολογιών από την έναρξη του προγράμματος τη Δευτέρα, με στόχο να επεκτείνει τον ισολογισμό της ΕΚΤ κατά 1 τρισ. ευρώ και να αποτρέψει τον αποπληθωρισμό στην Ευρωζώνη.
"Δεν θα ήταν έκπληξη εάν οι αγορές αυτήν την εβδομάδα κυμάνθηκαν μεταξύ 1-2 δισ. ευρώ", δήλωσε ο Heiko Langer, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής για τα καλυμμένα ομόλογα της BNP Paribas στο Λονδίνο.
"Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς ο όγκος αναπτύσσεται κάθε φορά, ενώ οι αναλυτές παρατηρούν τις συναλλαγές της ζώνης του ευρώ στην πρωτογενή αγορά", πρόσθεσε.
Η ΕΚΤ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, απέκτησε τίτλους από την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία.
Η ΕΚΤ βρίσκεται υπό πίεση να αναλάβει δράση για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης, καθώς επιβραδύνθηκε στο 0,3% το Σεπτέμβριο, ενώ την ίδια ώρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δήλωσε ότι η περιοχή έχει έως 40% πιθανότητες να εισέλθει σε τρίτη ύφεση από το 2008.
Αυτό το μήνα ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει μόνο καλυμμένες ομολογίες οι οποίες είναι επιλέξιμες βάσει του πλαισίου ασφάλειας στις συμφωνίες επαναγοράς, που εκφράζονται σε ευρώ και εκδίδονται από πιστωτικά ιδρύματα της Ευρωζώνης.
Λεπτομέρειες από το μέγεθος των αγορών της ΕΚΤ θα δημοσιεύονται σε εβδομαδιαία βάση, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης