Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bruegel: Τα stress tests τελείωσαν - Σε 3-6 μήνες θα φανεί αν υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις

tags :
Bruegel: Τα stress tests τελείωσαν - Σε 3-6 μήνες θα φανεί αν υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις
Θα χρειαστεί χρόνος για να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την πραγματική εικόνα των ευρωπαϊκών τραπεζών μετά τα stress tests, σύμφωνα με το Bruegel

Στα αποτελέσματα των stress tests στις ευρωπαϊκές τράπεζες, τα οποία θα ανακοινωθούν την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, έχει στηρίξει τη φήμη της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.
Τα αποτελέσματα θα είναι αρκετά για να κηρύξει τη νίκη η ΕΚΤ ωστόσο θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να διαμορφωθεί μια ξεκάθαρη εικόνα καθώς η κατάσταση είναι εξαιρετικά περίπλοκη, σχολιάζει ο Nicolas Veron, συνεργάτης του Bruegel.
Αυτό που πρέπει να αποφευχθεί σύμφωνα με τον αναλυτή, είναι να διαμορφωθεί μια εικόνα θετική, αλλά μετά από τρεις ή έξι μήνες να προκύψει μια δυσάρεστη έκπληξη.
Σύμφωνα με τις διαρροές στον τύπο υπάρχουν τράπεζες οι οποίες έχουν αποτύχει, μεταξύ των οποίων η ιρλανδική Permanent TSB και οι ιταλικές Banca Monte dei Paschi di Siena SpA και Banca Carige SpA.
Ο αναλυτής της Royal Bank of Scotland Alberto Gallo, εκτιμά ότι σε κίνδυνο αποτυχίας βρίσκονται ιταλικές, κυπριακές και γερμανικές τράπεζες, με το συνολικό κεφαλαιακό έλλειμμα συνολικά να υπολογίζεται στα 10,2 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης