Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Σε τροχιά ανασχηματισμού μπαίνει η κυβέρνηση - Ποιοι υπουργοί βλέπουν την "πόρτα" της εξόδου;

tags :
Σε τροχιά ανασχηματισμού μπαίνει η κυβέρνηση - Ποιοι υπουργοί βλέπουν την
Ο κ. Σαμαράς εφέρετο, μέχρι πριν από λίγες ημέρες, να προκρίνει μόνον την αντικατάσταση του κ. Αβραμόπουλου
Σε τροχιά ανασχηματισμού εισέρχεται η κυβέρνηση, καθώς η παρουσία του κ. Δημ. Αβραμόπουλου στην άσκηση «Πυρπολητής», την προσεχή Πέμπτη, αναμένεται να είναι και η τελευταία του ως υπουργού Εθν. Αμυνας.
Υπό αυτή την έννοια, η προσεχής Παρασκευή πιθανολογείται ως η ημέρα πραγματοποίησης του σημειακού ή κατά τι πιο εκτεταμένου ανασχηματισμού της κυβέρνησης που ορκίστηκε τον περασμένο Ιούνιο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, στον πρωθυπουργό έχουν κατατεθεί διαφορετικές εισηγήσεις, μία που προτείνει να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις, ειδικά σε τομείς που η κυβέρνηση απώλεσε όχι μόνον την αποτελεσματικότητά της αλλά και την... έξωθεν καλή μαρτυρία, και μία άλλη που υποστήριζε ότι αλλαγή σχήματος, μόλις 5 μήνες μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό, θα σηματοδοτούσε «παραδοχή λάθους», θα ενίσχυε την εσωστρέφεια και θα αφαιρούσε από τη Ν.Δ. μέρος από τη «δύναμη πυρός» του.
Ο κ. Σαμαράς εφέρετο, μέχρι πριν από λίγες ημέρες, να προκρίνει μόνον την αντικατάσταση του κ. Αβραμόπουλου. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι έχει γίνει αποδέκτης της ισχυρής δυσφορίας συνομιλητών του για την εικόνα του κυβερνητικού σχήματος.
Ωστόσο, η εν εξελίξει αντιπαράθεση του υπουργού Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλου με το ταμείο ασφάλισης των δημοσιογράφων, ΕΔΟΕΑΠ, σχετικά με οφειλές του υπουργού από μη καταβληθείσες εισφορές, προκάλεσε εκνευρισμό και, ενδεχομένως, να επηρεάσει τις τελικές αποφάσεις.
Για τη θέση του υπουργού Αμυνας φαίνεται να παραμένει στο τραπέζι το σενάριο ανάληψης του χαρτοφυλακίου από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, με παράλληλη τοποθέτηση αναπληρωτή που θα αναλάβει την καθημερινή διαχείριση.
Προς αυτή την κατεύθυνση κατατείνει, κατά πολλούς, και η πρόσφατη αναβάθμιση του κ. Αντ. Οικονόμου σε γ.γ. του υπουργείου, ενός στελέχους δηλαδή που θεωρείται έμπιστος του Μαξίμου και παράλληλα συνεχιστής της παρακαταθήκης Αβραμόπουλου.
Εφόσον ο κ. Σαμαράς αναλάβει το χαρτοφυλάκιο, ως προς τον αναπληρωτή του υποψηφιότητα φέρεται να βάζουν οι κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, ενώ έχουν συζητηθεί και τα ονόματα των κ. Γ. Μιχελάκη και Κ. Μαρκόπουλου, ενός στελέχους που επανέκαμψε στη Ν.Δ. προ μηνών.
Σε συζήτηση έχει τεθεί και το ενδεχόμενο αλλαγής στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και, μάλιστα, με τις επιλογές να επεκτείνονται και σε στελέχη της νεότερης γενιάς της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς απαραιτήτως αυτά να έχουν κοινοβουλευτικό ρόλο, όπως ο νυν γραμματέας του κόμματος Ανδ. Παπαμιμίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης