Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Economist: Το χρήμα φέρνει την ευτυχία; Μάλλον… όχι! - Άνω του 50% το ποσοστό των ευτυχισμένων στις αναδυόμενες χώρες

Economist: Το χρήμα φέρνει την ευτυχία; Μάλλον… όχι! - Άνω του 50% το ποσοστό των ευτυχισμένων στις αναδυόμενες χώρες
Τι δείχνουν τα στοιχεία του Κέντρου Έρευνας Pew
Το χρήμα και ο πλούτος φέρνουν την ευτυχία;
Σ’ αυτό το αιώνιο ερώτημα επιχειρεί να απαντήσει το βρετανικό περιοδικό Economist, παραθέτοντας τα στοιχεία μίας νέας έρευνας του Κέντρου Ερευνών Pew.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, το υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα φαίνεται πως δεν εξασφαλίζει την ευτυχία στη ζωή των απλών ανθρώπων, καθώς σε έρευνα μεταξύ 43 χωρών, οι λαοί των αναδυόμενων οικονομιών εμφανίζουν τον ίδιο δείκτη ευτυχίας με αυτόν των λεγόμενων... πλούσιων κρατών.
Ειδικότερα, το Κέντρο Ερευνών Pew κάλεσε τους πολίτες 43 χωρών να βαθμολογήσουν, με την κλίμακα του 10, πόσο ευτυχισμένοι είναι.
Το 2007, το 57% των πλούσιων κρατών δήλωνε αρκετά ευτυχισμένο. Στις αναδυόμενες αγορές, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 33% και στις φτωχές μόλις στο 16%.
Ωστόσο, το 2014 τα πράγματα φαίνεται πως αλλάζουν άρδην, καθώς το ποσοστό ευτυχίας στις αναδυόμενες χώρες εκτινάσσεται άνω του 50%.
Στην Ινδονησία για παράδειγμα, ο δείκτης ευτυχίας αυξήθηκε κατά 35% ενώ στο Πακιστάν κατά 22%.
Εκτός των αναδυόμενων κρατών, βελτίωση στο δείκτη ευτυχίας κατέγραψαν και οι φτωχές χώρες, καθώς το ποσοστό τους αυξήθηκε άνω του 20%.
Επομένως, τα ευρήματα καταδεικνύουν πως η σύνδεση μεταξύ πλούτου και ευτυχίας σταδιακά αποδυναμώνεται και εξαλείφεται...




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης