Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: «Ωρολογιακή βόμβα» για το πετρέλαιο το Ιράν – Τι θα συμβεί αν καταρρεύσουν οι συνομιλίες για τα πυρηνικά όπλα

tags :
Nomura: «Ωρολογιακή βόμβα» για το πετρέλαιο το Ιράν – Τι θα συμβεί αν καταρρεύσουν οι συνομιλίες για τα πυρηνικά όπλα
Κίνδυνος για τις αγορές αν το Ιράν αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά όπλα
«Ωρολογιακή βόμβα» για τις τιμές του πετρελαίου τύπου μπρεντ χαρακτηρίζει η Nomura το ενδεχόμενο κατάρρευσης των συνομιλιών ανάμεσα στο Ιράν και τους μεγάλες δυνάμεις για τα πυρηνικά όπλα.
Ο Alastair Newton, πολιτικός αναλυτής της Nomura, προειδοποιεί σε ανάλυσή του ότι αν το Ιράν αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τον πολλαπλασιασμό της τεχνολογίας πυρηνικών όπλων στη χώρα, οι αγορές θα τρομάξουν για τη σταθερότητα στην περιοχή, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει τις τιμές του μπρεντ, οι οποίες υποχωρούν από τον Ιούνιο.
Την Παρασκευή η τιμή του μπρεντ υποχωρούσε κάτω από τα 86 δολ. το βαρέλι, καθώς το ισχυρό δολάριο και η υπερπροσφορά ασκούν πιέσεις στις τιμές του μαύρου χρυσού.
Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, σύμφωνα με το CNBC, το πετρέλαιο έχει υποχωρήσει 9%.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Μάιο του 2012.
Στις 24 Νοεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Τεχεράνη και την ομάδα των έξι χωρών που αποτελούν τους P5+1 (Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία και ΗΠΑ + Γερμανία).
Σύμφωνα με τον αναλυτή της ιαπωνικής τράπεζας, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τις 24 Νοεμβρίου, το αμερικανικό Κογκρέσο θα επιβάλλει νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης