Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Άμεση προσφυγή στις κάλπες και αυτοδυναμία ζήτησε ο Τσίπρας - "Η κυβέρνηση καλιεργεί την ανασφάλεια και το φόβο"

tags :
Άμεση προσφυγή στις κάλπες  και αυτοδυναμία ζήτησε ο Τσίπρας -
"Ζητάμε ισχυρή λαϊκή εντολή για να κάνουμε επίσημη θέση της χώρας τη διεκδίκηση του κατοχικού δανείου", τόνισε ο Α. Τσίπρας
Την άμεση προσφυγή στις κάλπες και αυτοδυναμία ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο συνέδριο του ΚΕΑ, Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
"Ζητάμε ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης και ακόμα πιο ισχυρή κοινωνική συμπόρευση και στήριξη για να διεκδικήσουμε τη καλύτερη δυνατή συμφωνία
προς όφελος του λαού μας, στην Ευρώπη. Ζητάμε άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης. Για να επέλθει η ηρεμία στην κοινωνία, η σιγουριά και η σταθερότητα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας, αναφέροντας με νόημα ότι «σήμερα, με τη κυβέρνηση Σαμαρά, ο μέσος εργαζόμενος πολίτης φοβάται αν την επόμενη μέρα θα συνεχίσει να έχει δουλειά. Αν δε θα δει κι άλλα χαράτσια να καταβροχθίζουν το εισόδημά του. Και αν ο χιλιοκομμένος μισθός και η πενιχρή σύνταξη που έχει σήμερα δεν θα περικοπούν ακόμα περισσότερο αύριο».
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να στηθούν άμεσα κάλπες ζητώντας "ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης" με τους εξής στόχους:
-    Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο. Έγινε για τη Γερμανία το 1953. Να γίνει και για την Ελλάδα το 2014.
-    «Ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του υπόλοιπου, έτσι ώστε να εξυπηρετείται από την ανάπτυξη και όχι από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού.
-    Περίοδο χάριτος, δηλαδή «moratorium», στην εξυπηρέτησή του, για την άμεση εξοικονόμηση πόρων για την ανάπτυξη.
-    Εξαίρεση του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
-    Συμφωνία για «Ευρωπαϊκό New Deal», με δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
-    Ποσοτική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων.
Ζητάμε ισχυρή λαϊκή εντολή για να κάνουμε επίσημη θέση της χώρας τη διεκδίκηση του κατοχικού δανείου», ανέφερε στην ομιλία του.  
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του σκληρού του πυρήνα της ευρωζώνης για την επιμονή στις πολιτικές λιτότητας. Στην Ελλάδα όπως είπε " αποδεικνύεται ότι όσο πιο μεγάλη η αποτυχία των νεοφιλελεύθερων μάγων της λιτότητας τόσο πιο μεγάλη η επιμονή τους σε ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα» για να καταλήξει ότι ο λαός δεν "αντέχει άλλα πειράματα στην πλάτη του. Δεν αντέχει άλλο το «success story» ενός ιδιόμορφου τρίτου κόσμου της φτώχειας και των αποκλεισμών που γέννησε η πολιτική των Μνημονίων στην Ελλάδα.  Με το ένα στα τέσσερα παιδιά να ζει σε συνθήκες φτώχειας. Έναν στους τρεις Έλληνες να είναι άνεργος. Και έναν στους τρεις Έλληνες να ζει με λιγότερα από €470 το μήνα».
Ο Α. Τσίπρας εμφανίστηκε εγγυητής της ομαλότητας και της πολιτικής σταθερότητας εξαγγέλλοντας ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση και να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης