Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

American Wealth Management: Βελτιώνεται η κατάσταση στην Ελλάδα - Θετικές οι προοπτικές

American Wealth Management: Βελτιώνεται η κατάσταση στην Ελλάδα - Θετικές οι προοπτικές
Ωστόσο, η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει τους κινδύνους ακόμη, δεδομένου ότι διαπραγματεύεται μια προληπτική πιστωτική γραμμή με τους διεθνείς δανειστές
Στην Ελλάδα στρέφει το βλέμμα των επενδύσεων ο Laif Meidell, επικεφαλής ανάλυσης της American Wealth Management, μέλους της αμερικανικής SEC, εκτιμώντας ότι μετά από σχεδόν έξι χρόνια ύφεσης, τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται λίγο καλύτερα για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα, η χώρα που πριν από τρία χρόνια ήταν το κέντρο της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη και απείλησε να δημιουργήσει ένα κύμα σοκ σε όλη την αγορά ομολόγων, χάρη στην ιδιαίτερα θετική τουριστική περίοδο, κατάφερε να καταγράψει τον υψηλότερο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης ολόκληρης της ευρωζώνης κατά το τρίτο τρίμηνο.
Φυσικά, ήταν το Νο 1 ανάμεσα σε μια ομάδα οικονομιών που υποαπέδωσαν, γι' αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο μπορεί κάποιος να καυχηθεί.
Την ώρα μάλιστα που το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα για το μήνα Αύγουστο ήταν στο 25,9%, χαμηλότερα από το 27,3% τον Απρίλιο.
Ακόμη και με το πρόγραμμα διάσωσης στην Ελλάδα να επρόκειτο να λήξει τον Δεκέμβριο, η χώρα δεν έχει ξεπεράσει τους κινδύνους ακόμη, δεδομένου ότι διαπραγματεύεται μια προληπτική πιστωτική γραμμή με τους διεθνείς δανειστές.
Η τρέχουσα πρόβλεψη ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία το 2015 είναι μεταξύ 2,5% και 2,9%, καταλήγει ο αναλυτής, τονίζοντας ότι οι προοπτικές είναι θετικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης