Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Οι πιέσεις της τρόικας υπονομεύουν τον Σαμαρά να αποδεσμευθεί από την λιτότητα

CNBC: Οι πιέσεις της τρόικας υπονομεύουν τον Σαμαρά να αποδεσμευθεί από την λιτότητα
Εάν διεξάγονταν αύριο εκλογές στην Ελλάδα, νικητής θα αναδεικνυόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει το CNBC
Νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της Αθήνας και της τρόικας δημιουργεί η κατάθεση το πρωί της Παρασκευής στην ελληνική Βουλή του προϋπολογισμού του 2015, χωρίς να έχει προηγηθεί η έγκριση των δανειστών.
Όπως επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο CNBC, o προϋπολογισμός της Ελλάδας για το 2015 αποτελεί έναν ακόμη λόγο διαφωνίας της Αθήνας με τους δανειστές, με τους τελευταίους να εκφράζουν έντονες αμφιβολίες για το ύψος του δημοσιονομικού κενού της χώρας την επόμενη χρονιά.
Υπενθυμίζεται εδώ πως το βασικό σχέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού για το 2015 προβλέπει δημοσιονομικό έλλειμμα στο 0,2% του ΑΕΠ.
Ωστόσο, η τρόικα δηλώνει βέβαιη πως το έλλειμμα της Ελλάδας θα είναι υψηλότερο από ότι εκτιμά η Αθήνα.
Για τους λόγους αυτούς, οι πιέσεις των εκπροσώπων των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση ολοένα και κλιμακώνονται.
Είναι ξεκάθαρο πως η τρόικα επιμένει να αξιώνει από την Ελλάδα αυξημένη δημοσιονομική πειθαρχία, υπονομεύοντας έτσι τις προσπάθειες της κυβέρνησης να παράσχει ανάσα στους Έλληνες, που έχουν ήδη γονατίσει.
Η ελληνική κυβέρνηση, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, επιχειρεί να αποφύγει με κάθε τρόπο τη λήψη νέων μέτρων λιτότητας, προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών στις αρχές του επόμενου έτους, 2015.
Άλλωστε, όλες οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα αποδεικνύουν το σταθερό προβάδισμα που έχει εξασφαλίσει ο αντι-μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Εάν διεξάγονταν αύριο εκλογές στην Ελλάδα, νικητής θα αναδεικνυόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει το CNBC, αποτιμώντας τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων.
Το χάσμα που εντοπίζεται ανάμεσα στην Ελλάδα και την τρόικα αυξάνει τον κίνδυνο να χαθεί η προθεσμία που έχει τεθεί - μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου - ώστε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης