Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ν. Μπακογιάννη (ΝΔ): Παίζονται παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού - Παρακολουθώ με ανησυχία τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Ν. Μπακογιάννη (ΝΔ): Παίζονται παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού - Παρακολουθώ με ανησυχία τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ
«Ο πρωθυπουργός να σηκώσει το τηλέφωνο κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να τορπιλίσει τη συνεννόηση, ας επωμιστεί και το κόστος»
Επιφυλακτική, για πρώτη φορά, έναντι των Ευρωπαίων εταίρων της χώρας δηλώνει η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, αφήνοντας ευθείς υπαινιγμούς για «παίγνια στην πλάτη του ελληνικού λαού» και για συνθήκες που κάνουν το 2014 να θυμίζει... 2012.
«Αν για οποιονδήποτε λόγο οι Ευρωπαίοι έχουν αποφασίσει ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές τους σκοπιμότητες καίγοντας τον Τσίπρα και μετατρέποντας την Ελλάδα σε σκιάχτρο για να αποδυναμώσουν τα λαϊκιστικά ακραία κόμματα που σήμερα ταλανίζουν την Ευρώπη... τότε πρέπει να μας το πουν», υπογραμμίζει στη συνέντευξή της στην «Καθημερινή».
Η πρώην υπουργός θεωρεί πολύ δύσκολη την παράταση του ισχύοντος προγράμματος και, συνεπώς, εκτιμά ως το καλύτερο ενδεχόμενο για την Ελλάδα την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ επιμένει στην ανάγκη συνεννόησης μεταξύ των κομμάτων:
«Ο πρωθυπουργός να σηκώσει το τηλέφωνο κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να τορπιλίσει τη συνεννόηση, ας επωμιστεί και το κόστος».
Εκτιμά, δε, ότι αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκη περί συμφωνίας για την εκλογή Προέδρου και εκλογών περί την άνοιξη «θα μπορούσε να αποτελέσει βάση συζήτησης, αν συμφωνούμε ότι προέχουν η σταθερότητα και η προοπτική της χώρας».
Η κ. Μπακογιάννη επιμένει ότι η Ν.Δ. δεν συνομιλεί πλέον με το ήμισυ των παραδοσιακών της ψηφοφόρων, επιμένει στο κέντρο και δεν αποφεύγει να σχολιάσει τους Γκ. Χαρδούβελη, Φ. Κουβέλη και Στ. Θεοδωράκη.
Οπως αναφέρει η κ. Μπακογιάννη "θα πρέπει επιτέλους να προσεγγίσουμε τη διαπραγμάτευση με μια νέα φιλοσοφία. Το δράμα της Ελλάδας της κρίσης είναι ότι οι διαδοχικές κυβερνήσεις στις διαπραγματεύσεις τους με την τρόικα «παίζουν άμυνα». Δηλώνουμε πολλές φορές «ηρωικά» τι δεν αποδεχόμαστε. Τραβάμε κόκκινες γραμμές στην άμμο, τις οποίες μετά –εξίσου «ηρωικά»– καλούμαστε να σβήσουμε. Εφτασε η ώρα το πάθημα να γίνει μάθημα. Εφτασε η ώρα της επίθεσης".
Εξάλλου, η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας την Κυριακή στην Πάτρα, δήλωσε ότι «με ανησυχία παρακολουθώ τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ» και διευκρίνισε πως «το εσωτερικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να μεταβληθεί σε πρόβλημα κυβερνητικής σταθερότητας». «Θέλω να ελπίζω» πρόσθεσε «ότι στο ΠΑΣΟΚ θα επικρατήσει σωφροσύνη και θα κρίνουν με βάση το εθνικό συμφέρον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης