Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ψάχνουν 1 δις ευρώ μίζες από τα εξοπλιστικά - Έρευνες και για άλλον πολιτικό που συνδέεται με τα ρωσικά προγράμματα

Ψάχνουν 1 δις ευρώ μίζες από τα εξοπλιστικά - Έρευνες και για άλλον πολιτικό που συνδέεται με τα ρωσικά προγράμματα
Οι έρευνες αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα των τελευταίων 15 χρόνων
Και άλλο πολιτικό πρόσωπο εκτός από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη για μίζες στα ρωσικά εξοπλιστικά προγράμματα ψάχνουν οι δικαστικές αρχές.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, σε περίπου 1 δισ. ευρώ υπολογίζονται oι μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα των τελευταίων 15 χρόνων που διερευνά η ελληνική Δικαιοσύνη με πέντε ανακριτές στο Πρωτοδικείο αλλά και άλλους πέντε εισαγγελείς στην Εισαγγελία Διαφθοράς υπό την εισαγγελέα Εφετών κυρία Ελένη Ράικου.
Απόρρητη κατάθεση σουηδού αξιωματούχου της Ericsson, του 70χρονου Νένζελ Λις Ολοφ Μάρτεν, ο οποίος εμφανίστηκε για δεύτερη φορά στην ελληνική Δικαιοσύνη (8 Οκτωβρίου 2014), στην Αθήνα αυτή τη φορά, αποκαλύπτει πολλά για τις παράνομες δωροδοκίες στην Ελλάδα.
Αποκαλύπτει μάλιστα κατάθεση 32.606.580 ελβετικών φράγκων (26.786.253 ευρώ με βάση τη σημερινή ισοτιμία) σε ελβετικό λογαριασμό που προορίζονταν για τον ήδη κατηγορούμενο Χρήστο Τούμπα, αλλά για παράνομη αιτία, όπως αναφέρει, «για να προωθήσει σε τρίτους αποδέκτες παράνομες δωροδοκίες».
Πρόκειται για τον ελβετικό λογαριασμό 640160.60, για τον οποίο έχει ήδη ζητηθεί το άνοιγμά του μέσω δικαστικής συνδρομής από την ανακρίτρια Βασιλική Μπράτη.
Η συγκεκριμένη ανακρίτρια ερευνά την προμήθεια των τεσσάρων συστημάτων ραντάρ (Erieye) με υποκατασκευάστρια τη σουηδική Ericsson. Στη δεύτερη κατάθεση-βόμβα του Σουηδού παραδίδεται και έγγραφο στο οποίο υπάρχει η ένδειξη: «Αν θέλεις μπορείς να μοιράσεις το ποσό και να το στείλεις σε μερικές μέρες, με διαφορά μεταξύ τους, είμαστε ανώνυμοι αποστολείς...».
Με ονόματα, λογαριασμούς και τράπεζες κατονομάζει το πρώην στέλεχος της σουηδικής εταιρείας τους δικηγόρους που διακινούσαν τις μίζες αλλά και τις εταιρείες που παρεμβάλλονταν. Εκτός από την υπεράκτια Interaction, τον εκπρόσωπό της βρετανό δικηγόρο Κόλεριτζ, αλλά και την τράπεζα Barclays στο Μονακό, όπου υπήρξε εμπλοκή με την καταβολή ποσού από τις μίζες, αποκαλύπτει άλλες τρεις εταιρείες στην Ελβετία και στην Κύπρο όπου γίνονταν οι πληρωμές. Οι εταιρείες αυτές, σύμφωνα με την κατάθεση, ανήκαν στον δικηγόρο Ritter. Πρόκειται για τις: SEEDIENST AG (Ελβετία), Ρan Atlantic AG (Ελβετία) και UNINAN (Κύπρος).
Επίσης επίμαχα έγγραφα τα οποία συνδέουν τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο με την εταιρεία Interaction αλλά και τον δικηγόρο Κόλεριτζ φαίνεται ότι κατασχέθηκαν όταν την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου έγινε έφοδος από την Εισαγγελία Διαφθοράς στα γραφεία της εταιρείας Αxon. Κατασχέθηκαν εκατοντάδες έγγραφα και, όπως φαίνεται, ταυτοποιείται πλήρως το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Interaction, μέσω της οποίας, σύμφωνα με τον Σουηδό, στέλνονταν παράνομες πληρωμές στη χώρα μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης