Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Kρίνεται στο Παρίσι η επιβίωση της ελληνικής κυβέρνησης - Αντιστέκεται στην τρόικα

Reuters: Kρίνεται στο Παρίσι η επιβίωση της ελληνικής κυβέρνησης - Αντιστέκεται στην τρόικα
Η Αθήνα έχει δώσει προθεσμία μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα
Οι μέχρι στιγμής στάσιμες διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και τρόικας ξεκινούν εκ νέου σήμερα στο Παρίσι, σχολιάζει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, αποτιμώντας τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται επί ελληνικού εδάφους.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά το πρακτορείο, η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών στο Παρίσι.
Η Αθήνα στοχεύει στην άμεση ολοκλήρωση της κρίσιμης αξιολόγησης από την τρόικα, προκειμένου να επιτύχει την πρόωρη έξοδο της Ελλάδας από το μη δημοφιλές πακέτο διάσωσης.
Η Αθήνα έχει δώσει προθεσμία μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα.
Ωστόσο, οι ενστάσεις από την πλευρά των δανειστών - σε ό,τι αφορά το ακριβές ύψος του δημοσιονομικού κενού της Ελλάδας το 2015 - είναι πολλές και για τον λόγο αυτό αρνούνται να επιστρέψουν στην Αθήνα, αυξάνοντας τον κίνδυνο αποτυχίας των σχεδίων της ελληνικής πλευράς για πρόωρη απεμπλοκή της χώρας από τα μνημόνια.
Οι δύο πλευρές αναμένεται να συναντηθούν σήμερα Τρίτη στο Παρίσι, για μια αναβαθμισμένη αξιολόγηση και με στόχο τον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα της Ελλάδας.
Όπως προσθέτει το Reuters, η ελληνική κυβέρνηση έχει βασίσει τη δική της επιβίωση από τα σχέδια πρόωρης εγκατάλειψης των μνημονίων.
"Μέχρι στιγμής, η ελληνική κυβέρνηση έχει κατορθώσει να αντισταθεί στις αξιώσεις που προκρίνει η τρόικα, προχωρώντας μάλιστα στην κατάθεση - την περασμένη Παρασκευή - του βασικού σχεδίου του προϋπολογισμού του 2015 στη Βουλή, χωρίς προηγουμένως να έχει λάβει την έγκριση της τρόικας", καταλήγει το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης