Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Σε ιστορικά υψηλά οι εκδόσεις εταιρικών ομολόγων στην Ευρωζώνη το 2014 - Θα φτάσουν ακόμη και τα 1,5 δισ. ευρώ

Fitch: Σε ιστορικά υψηλά οι εκδόσεις εταιρικών ομολόγων στην Ευρωζώνη το 2014 - Θα φτάσουν ακόμη και τα 1,5 δισ. ευρώ
Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε εκδόσεις χρέους ύψους 881 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2014
Στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί - στην περίοδο μετά την κρίση - αναμένεται να ανέλθουν το 2014 οι νέες εκδόσεις χρέους (ομόλογα και δάνεια) από τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.
Όπως επισημαίνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ των εταιρικών εκδόσεων είναι αποτέλεσμα του κύματος εξαγορών και συγχωνεύσεων που πραγματοποιείται το τελευταίο διάστημα, γεγονός που μειώνει το χρηματοδοτικό κόστος.
"Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε εκδόσεις χρέους ύψους 881 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2014. Πρόκειται για αύξηση κατά 10% σε σχέση με πέρυσι", επισημαίνει η Monica Insoll, οικονομολόγος του οίκου Fitch.
"Εκτιμούμε πως για το σύνολο του 2014 οι εκδόσεις χρέους των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων θα προσεγγίσουν τα υψηλά επίπεδα που είχαν καταγραφεί το 2007, ήτοι πέριξ των 1,5 δισ. ευρώ", σχολιάζει επίσης η Monica Insoll.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει ο οίκος Fitch, η αξία των εξαγορών στις οποίες εμπλέκονται οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν αυξηθεί κατά 25% σε ετήσια βάση, αγγίζοντας τα επίπεδα των 1,04 τρις δολαρίων, για το εννεάμηνο του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης