Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Απειλεί τo ευρώ το πολιτικό ρίσκο στην Ελλάδα και η πιθανότητα εκλογών

Goldman Sachs: Απειλεί τo ευρώ το πολιτικό ρίσκο στην Ελλάδα και η πιθανότητα εκλογών
Η Goldman Sachs συστήνει long τοποθετήσεις στα ιταλικά, ισπανικά και πορτογαλικά 10ετή ομόλογα
Σοβαρή εστία κινδύνου για την Ευρωζώνη και την ευρωπαϊκή οικονομία αποτελεί το πολιτικό ρίσκο στην Ελλάδα, προειδοποιεί σε νέα έκθεσή της η Goldman Sachs.
"Η πολιτική αναταραχή παραμένει στην Ελλάδα", διαμηνύουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, στη νέα ανάλυσή τους, υπό τον τίτλο "2015: Divergence Between, Convergence Within".
Όπως τονίζουν, το πολιτικό ρίσκο παραμένει στα ύψη στην Ελλάδα, υπό το βάρος των ανησυχιών για τη διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών στις αρχές του επόμενου έτους, 2015.
Ο πολιτικός αυτός κίνδυνος απειλεί το outlook της ευρωπαϊκής οικονομίας, σημειώνει η Goldman Sachs.
Ωστόσο, σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρωζώνη είναι άλλος:
Τυχόν σοβαρή επιδείνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας και η ΕΚΤ αργήσει να αναλάβει δράση...
Εάν η ΕΚΤ δεν προχωρήσει εγκαίρως σε επιθετικές κινήσεις, μέσω πιθανής αγοράς κρατικών ομολόγων, δεν αποκλείεται το κλίμα να ανατραπεί ραγδαία.
Μάλιστα, σύμφωνα με την Goldman Sachs, δεν αποκλείεται να επανέλθει στο προσκήνιο, ακόμη και ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης...
Στον αντίποδα, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας θεωρούν πως το outlook της Ευρωζώνης μπορεί να βελτιωθεί εάν οι Ευρωπαίοι χαλαρώσουν τη λιτότητα και επικεντρωθούν στην προσπάθεια για τόνωση των επενδύσεων.
Yπό το πρίσμα όλων των ανωτέρω η Goldman Sachs συστήνει long τοποθετήσεις στα ιταλικά, ισπανικά και πορτογαλικά 10ετή ομόλογα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης