Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κορυφαία επιλογή για την Euroxx η Alpha Bank - Θετική και για Εθνική - Οι τιμές στόχοι

Κορυφαία επιλογή για την Euroxx η Alpha Bank - Θετική και για Εθνική - Οι τιμές στόχοι
Η Euroxx διατηρεί τις τιμές στόχους στα 0,75 ευρώ για την Alpha Bank, στα 0,35 ευρώ για τη Eurobank, στα 3,10 ευρώ για την Εθνική και στα 1,75 ευρώ για την Πειραιώς
Παραμένουν η Alpha Bank και η Εθνική στις κορυφαίες επιλογές της Euroxx, μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, τα οποία τα σχολιάζει σε ανάλυση της με ημερομηνία 26 Νοεμβρίου του 2014.
Σύμφωνα με την 4σελιδη ανάλυση υπό τον τίτλο "Q3'14 Recap - Increased Provisions to Reflect the AQR" (αποτελέσματα γ' 3μηνου - Αυξημένες προβλέψεις που αντανακλώνται στις ασκήσεις αντοχής της ΕΚΤ), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Euroxx σημειώνει για τον κλάδο ότι παρατηρήθηκε αύξηση των προβλέψεων και των δεικτών κάλυψης των NPLs (πλην της Alpha Bank), ενώ διαπιστώθηκε και η καλή κεφαλαιοποίηση του.
Η Euroxx διατηρεί τη σύσταση overweight για τον κλάδο, όπως και τις τιμές στόχους στα 0,75 ευρώ για την Alpha Bank, στα 0,35 ευρώ για τη Eurobank, στα 3,10 ευρώ για την Εθνική και στα 1,75 ευρώ για την Πειραιώς.



Ο κίνδυνος για τις αποτιμήσεις/αξιολογήσεις παραμένει το πολιτικό ρίσκο, ενώ η πορεία του κλάδου εξαρτάται από την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Η Alpha Bank παραμένει στα top picks της Euroxx εξαιτίας:
α) της ισχυρής κεφαλαιακής θέσης
β) τις συνέργειες που προέκυψαν από την Emporiki Bank
γ) την πολιτική των προβλέψεων
δ) τα καλύτερα αποτελέσματα στα stress test της ΕΚΤ και της ΤτΕ, σε σχέση με τον υπόλοιπο κλάδο.
Επίσης, θετική είναι και για την Εθνική εξαιτίας της υψηλής ποιότητας κεφαλαίων και ρευστότητας, τα ωφέλη από την τουρκική θυγατρική, τις υψηλές αποδόσεις και την ενίσχυση από πιθανές δράσεις της διοίκησης.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης