Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πως είδαν τα αποτελέσματα της Πειραιώς οι αναλυτές - Οι τιμές στόχοι

Πως είδαν τα αποτελέσματα της Πειραιώς οι αναλυτές - Οι τιμές στόχοι
Σύντομη επιστροφή στην κερδοφορία για την Τράπεζα Πειραιώς προβλέπουν οι αναλυτές
Τα αποτελέσματα της Τράπεζα Πειραιώς σχολιάζουν οι αναλυτές, στον απόηχο της χθεσινής ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου.
Το γεγονός ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μόνη ελληνική τράπεζα, η οποία αποφάσισε να επισπεύσει τις ζημιές από τα επισφαλή δάνεια που προβλεπόταν από τα stress tests και το AQR, υπογραμμίζει η Goldman Sachs.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, διατηρεί αμετάβλητα την τιμή-στόχο και τη σύσταση για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, στον απόηχο των αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου.
Η τιμή-στόχος παραμένει στα 1,40 ευρώ και η σύσταση που αποδίδεται neutral.
Η Nomura, σε σημερινή της έκθεση, διατηρεί τη σύσταση «reduce» και την τιμή – στόχο στο 1,5 ευρώ.
Η ιαπωνική τράπεζα χαρακτηρίζει το γ΄τρίμηνο ως «τρίμηνο ξεκαθαρίσματος».
Η αμερικανική Citigroup, διατηρεί σύσταση «buy» και τιμή-στόχο στο 1,45 ευρώ.
Παράλληλα χαρακτηρίζει θετικές τις τάσεις στα ελληνικά περιθώρια κερδοφορίας και τα νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Για μεγάλη αύξηση των προβλέψεων της Τράπεζας Πειραιώς, με στόχο την περαιτέρω ισχυροποίηση του ισολογισμού της, κάνει λόγο η Euroxx, σχολιάζοντας τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε χθες Τρίτη 25/11 η τράπεζα για το τρίτο τρίμηνο - εννεάμηνο του 2014.
"Η αύξηση των προβλέψεων ήταν ραγδαία και έχει στόχο την ισχυροποίηση του ισολογισμού της Τρ. Πειραιώς", επισημαίνει η χρηματιστηριακή, σε ειδική έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Piraeus Bank - Q3'14 Results Flash Note: Sharp Increase in Loan Provisions to Strengthen Balance Sheet".
H Εuroxx χαρακτηρίζει θετική τη στρατηγική της Πειραιώς, στην κατεύθυνση της βιώσιμης αναδιάρθρωσης των προβληματικών της assets.
Tαυτόχρονα, διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση overweight για τη μετοχή της Πειριαιώς, όπως και την τιμή στόχο στα 1,75 ευρώ, ήτοι προοπτική ανόδου κατά 52%.
"H Tρ. Πειραιώς αποτελεί μια εξαιρετική επενδυτική επιλογή σε ό,τι αφορά το Grecovery story, λόγω της ηγετικής θέσης που κατέχει στην ελληνική τραπεζική αγορά", σημειώνουν στη συνέχεια οι αναλυτές της Euroxx.
Tαυτόχρονα βλέπουν σημαντικά οφέλη από τις μεγάλες συνέργειες που προκύπτουν από το κύμα εξαγορών στο οποίο προχώρησε τον περασμένο χρόνο.
Ωστόσο η χρηματιστηριακή δεν διστάζει να προειδοποιήσει πως η Τρ. Πειραιώς εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) μεταξύ των συστημικών ελληνικών τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης