Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νew York Times: Ελλάδα 2012 - 2014 - Η ριζική αλλαγή και ο κίνδυνος νέας πολιτικής κρίσης - Η άνοδος ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής

Νew York Times: Ελλάδα 2012 - 2014 - Η ριζική αλλαγή και ο κίνδυνος νέας πολιτικής κρίσης - Η άνοδος ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής
Οι καλύτερες μέρες για την Ελλάδα δεν μοιάζουν απίθανες, επισημαίνουν οι New York Times
Για ριζική αλλαγή στην Ελλάδα κάνουν λόγο οι New York Times, αποτιμώντας όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία δύο χρόνια.
Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα, στη διάρκεια των 24 τελευταίων μηνών, στην Ελλάδα έχουν σημειωθεί ριζικές αλλαγές.
Η κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Αντώνη Σαμαρά έχει επιβάλλει, τα τελευταία δύο χρόνια, μερικά από τα πιο σκληρά μέτρα που έχουν υιοθετηθεί μεταπολεμικά στην Ελλάδα, όπως η μείωση των κρατικών δαπανών, το μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις, η αύξηση φόρων.
Όλα αυτά τα μέτρα οδήγησαν σε μείωση, κατά 30% περίπου, της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων.
Στις κρίσιμες Ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου, oι Έλληνες ψηφοφόροι μπορεί να στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση δεν έλαβε το μήνυμα για χαλάρωση της αυστηρής λιτότητας.
Όπως όλα δείχνουν, παρά τον αυστηρό τους χαρακτήρα, ορισμένα από τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση έχουν αρχίσει πράγματι να αποδίδουν.
Οι καλύτερες μέρες για την Ελλάδα δεν μοιάζουν απίθανες, επισημαίνουν, στη συνέχεια, οι New York Times.
H Eλλάδα έχει παράξει πρωτογενές πλεόνασμα, η ανεργία έχει αρχίσει να υποχωρεί, τα τουριστικά έσοδα έχουν αυξηθεί ραγδαία, ενώ σταθερά βελτιώνεται και η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης.
Το σημαντικότερο όλων, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, είναι το εξής: Η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης.
Το γεγονός αυτό οδήγησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε μια άκρως πανηγυρική δήλωση: "Η Ελλάδα επιστρέφει!".
"Μήπως τελικά η αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και η στωικότητα των Ελλήνων πολιτών καταδεικνύουν πως η Ελλάδα γυρίζει σελίδα;", διερωτάται η εφημερίδα.
Για την ώρα ίσως...
Ωστόσο κανείς δεν πρέπει να αγνοεί τον κίνδυνο μιας νέας κρίσης στην Ελλάδα, μιας πολιτικής κρίσης, ενόψει της κρίσιμης εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, τον Φεβρουάριο του 2015.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:12 27 Νοεμβρίου 2014

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης