Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αλλαγή πλεύσης για τη Societe Generale - Στο βασικό σενάριο η αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ - Στις αρχές του 2015 το QE

Αλλαγή πλεύσης για τη Societe Generale - Στο βασικό σενάριο η αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ - Στις αρχές του 2015 το QE
Αλλάζει το βασικό σενάριο για την Ευρωζώνη
Αλλαγή 180 μοιρών πραγματοποιεί η Societe Generale, η οποία πλέον εντάσσει στο βασικό της σενάριο για την Ευρωζώνη την ενεργοποίηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE).
Ειδικότερα, η γαλλική επενδυτική τράπεζα, με σημερινό της σημείωμα, εκτιμά πως η αγορά κρατικών ομολόγων - στα πλαίσια της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ - συνιστά το βασικό σενάριο για την Ευρωζώνη.
Μάλιστα, εκτιμά πως η ανακοίνωση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2015.
Πάντως, αρκετοί αναλυτές εκτιμούν πως η έναρξη του προγράμματος ενδέχεται να ανακοινωθεί και στις 4ης Δεκεμβρίου, όπου θα διεξαχθεί η επόμενη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Ας σημειωθεί πως μέχρι πρότινος, η Societe Generale δεν περιελάμβανε την αγορά κρατικών ομολόγων στο βασικό της σενάριο.
Με την αναθεωρημένη άποψη της γαλλικής τράπεζες φαίνεται πως συμφωνεί και το πρακτορείο Reuters, το οποίο εκτιμά πως οι πιθανότητες αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ ανέρχονται στο 50%.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση μεταξύ 43 αναλυτών, η πλειονότητα των συμμετεχόντων εκτιμά πως τα ήδη ληφθέντα μέτρα της ΕΚΤ σταδιακά θα αποδίδουν καρπούς, επιτυγχάνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Επίσης, οι αναλυτές επισημαίνουν πως η αύξηση του ισολογισμού της ΕΚΤ θα ωφελήσει σημαντικά την ευρωπαϊκή οικονομία.
Ωστόσο, προειδοποιούν πως ο στόχος για αύξηση του ισολογισμού κατά 1 τρισ. ευρώ δεν πρόκειται να επιτευχθεί πριν τα τέλη του 2016.
Στο «μέτωπο» των εταιρικών ομολόγων, οι αναλυτές αναμένουν πως το πρώτο «πακέτο» αγοράς εταιρικών ομολόγων θα κυμαίνεται στα 150 δισ. ευρώ.
Τέλος, ως προς το χρόνο ανακοίνωσης των νέων μέτρων, εξακολουθούν να εκτιμούν πως η ποσοτική χαλάρωση θα ανακοινωθεί στο α’ 6μηνο του 2015 και όχι το Δεκέμβριο του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης