Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of Tokyo-Mitsubishi: Εντός του α' 3μηνου του 2015 οι αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ - Σταθεροποιείται το ευρώ

Bank of Tokyo-Mitsubishi: Εντός του α' 3μηνου του 2015 οι αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ - Σταθεροποιείται το ευρώ
Στη διάρκεια του Νοεμβρίου η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου κινήθηκε στο στενό εύρος μεταξύ των 1,24 και 1,26 δολαρίων
Σχετική σταθεροποίηση του ευρώ έναντι του δολαρίου διαπιστώνει το τελευταίο διάστημα η Bank of Tokyo-Mitsubishi, παρακολουθώντας τις κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος.
Όπως τονίζει σε νέα έκθεσή της η ιαπωνική τράπεζα, καθώς το 2014 οδεύει προς τη λήξη του, το ευρώ εμφανίζει ενδείξεις σταθεροποίησης έναντι του δολαρίου.
Στη διάρκεια του Νοεμβρίου η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου κινήθηκε σε ένα αρκετά στενό εύρος και συγκεκριμένα μεταξύ των 1,24 και 1,26 δολαρίων.
Καταλύτης για την πορεία της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου μέχρτι τα τέλη του έτους αναμένεται να αποτελέσει η επικείμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ - η τελευταία για το 2014 - στις 4 Δεκεμβρίου.
Η ΕΚΤ δέχεται ασφυκτικές πιέσεις να προχωρήσει στη λήψη πρόσθετων μέτρων, προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο εμφάνισης αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες ενδείξεις, η ΕΚΤ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ξεκινήσει πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων πιθανότατα εντός του πρώτου τριμήνου του 2015.
Όμως δεν αποκλείεται η ΕΚΤ να χρειαστεί περισσότερο χρόνο, προκειμένου να αποτιμήσει τον αντίκτυπο των μέτρων που έχει ήδη λάβει (αγορές καλυμμένων ομολόγων και ABS).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης