Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Renaissance Capital: Κίνδυνος πολιτικής επιδημίας στην Ευρώπη από μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Renaissance Capital: Κίνδυνος πολιτικής επιδημίας στην Ευρώπη από μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ
Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένδειξη κινδύνου πολιτικής μετάδοσης για την υπόλοιπη Ευρώπη
Η άνοδος των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα αποτελεί ξεκάθαρο κίνδυνο πολιτικής μετάδοσης στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προειδοποιεί η Renaissance Capital.
"Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένδειξη κινδύνου πολιτικής μετάδοσης για την υπόλοιπη Ευρώπη", σχολιάζει ο Charles Robertson, επικεφαλής οικονομολόγος της Renaissance Capital, αποτιμώντας τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, στη σκιά του κινδύνου πρόωρων εκλογών και επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως επισημαίνει ο Charles Robertson, η άνοδος των αριστερών αντι-μνημονιακών κομμάτων απ' άκρη σ' άκρη στην Ευρώπη επιβεβαιώνει πως η πολιτική μετάδοση είναι ήδη γεγονός...
"Πρόκειται ξεκάθαρα για μια πολιτική επιδημία", σημειώνει.
"Οι χώρες της περιφέρειας όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και Ιρλανδία αρχίζουν εκ νέου να αναπτύσσονται και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς, αλλά την ίδια στιγμή αυξάνεται κατακόρυφα και ο πολιτικός κίνδυνος στις χώρες αυτές", διεμήνυσε μόλις χθες και ο Mark Wall, στρατηγικός αναλυτής της Deutsche Bank.
"Αυτή είναι μια πτυχή την οποία οι διεθνείς αγορές δεν θα πρέπει να αγνοήσουν όταν επικεντρώνονται στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας", προσθέτει ο Wall.
"Mια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα πυροδοτήσει νέο κύκλο διαλόγου στην Ευρώπη.
Ενός θεμελιώδους διαλόγου με στόχο την ισχυροποίηση της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας", σχολιάζει από την πλευρά του ο Carsten Brzeski, οικονομολόγος της ING.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης