Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Στο +2,7% η μέση ανάπτυξη στην Κεντρική Ευρώπη το 2015 - Αγκάθι τα NPLs

tags :
Deutsche Bank: Στο +2,7% η μέση ανάπτυξη στην Κεντρική Ευρώπη το 2015 - Αγκάθι τα NPLs
Στο +2,6% η ανάπτυξη το 2014 και στο +2,7% το 2015 στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης
Σταθεροποίηση των οικονομιών των χωρών σε Κεντρική Ευρώπη και Βαλκάνια διαβλέπει η Deutsche Bank, ενόψει της έλευσης του νέου έτους.
Ειδικότερα, σε έκθεσή της για τις προοπτικές των αναδυόμενων κρατών, η γερμανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά πως οι περισσότερες χώρες στην Κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια βαδίζουν σε τροχιά εύρωστης ανάκαμψης.
Μάλιστα, εκτιμάται πως η μέση ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο +2,6% για το 2014 και στο +2,7% για το 2015.
Όπως εξηγεί, η ανάπτυξη εδράζεται κυρίως στην ανάκαμψη της πιστωτικής επέκτασης, η οποία συντελέστηκε στο 50% των εξεταζόμενων χωρών.







Παρ’ όλα αυτά, προειδοποιεί η Deutsche Bank, οι προκλήσεις παραμένουν, καθώς οι οικονομίες των συγκεκριμένων χωρών συνδέονται άρρηκτα τόσο με την Ευρωζώνη όσο - κυρίως - με τη Γερμανία.
Παράλληλα, ένας ακόμη κίνδυνος έλκεται από την παρατεταμένη κρίση στις σχέσεις Ρωσίας και Ουκρανίας, η οποία επιδρά αρνητικά στις εμπορικές σχέσεις των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης.
Ας σημειωθεί πως ως χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων ορίζονται οι Ουγγαρία, Βουλγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Λιθουανία, Λετονία, Ουκρανία, Εσθονία, Κροατία, Ρουμανία, Καζακστάν, Ρωσία και Σερβία.






Ένα ακόμη πρόβλημα έγκειται στην αναπτυξιακή δυναμική των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), τα οποία εξακολουθούν να «ταλαιπωρούν» τις χώρες.
Μάλιστα, σημαντική επιδείνωση καταγράφεται ιδίως στη Ρωσία και την Ουκρανία, καθώς το αβέβαιο οικονομικό μέλλον και το αδύναμο νόμισμα επιδρούν αρνητικά στο φαινόμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης