Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

London School of Economics: O ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση της Ευρωζώνης

London School of Economics: O ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση της Ευρωζώνης
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα αποτελούν μια ισχυρή αντίδραση σε όλα όσα πρεσβεύει η Ευρωζώνη
Για την κλιμάκωση του πολιτικού κινδύνου στην Ελλάδα, στη σκιά των εν εξελίξει διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, προειδοποιεί το London School of Economics.
"Ο πολιτικός κίνδυνος είναι παρών στην Ελλάδα", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Paul De Grauwe, διάσημος καθηγητής ευρωπαϊκής πολιτικής οικονομίας στο London School of Economics.
Όπως επισημαίνει, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα αποτελούν μια ισχυρή αντίδραση σε όλα όσα αντιπροσωπεύει και πρεσβεύει η Ευρώπη και η Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τον Paul De Grauwe, σήμερα οι ευρωπαϊκές πολιτικές ελίτ - εκείνες που βρίσκονται στην εξουσία - έχουν επενδύσει στην κατεύθυνση να παραμείνει ενωμένη και ανέπαφη η Ευρωζώνη.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει στη συνέχεια, πλέον εμφανίζονται διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες επενδύουν ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση.
"Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να πουν την ίδια στιγμή: Δεν θέλουμε να είμαστε μέλη του ευρωπαϊκού project...
Αν αυτό συμβεί, το ευρώ θα διαλυθεί", προβλέπει χαρακτηριστικά ο Paul De Grauwe.
Ταυτόχρονα σπεύδει να προειδοποιήσει πως σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, δεν θα υπάρξει άμεσος κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αφού πλέον το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει ισχυροποιηθεί σημαντικά...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης