Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Στο 80% οι πιθανότητες διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα

Deutsche Bank: Στο 80% οι πιθανότητες διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα
Οι ημέρες μέχρι την τρίτη ψηφοφορία θα χαρακτηριστούν από αυξημένη αντιπαράθεση μεταξύ κομμάτων και βουλευτών
Ως το κατώτερο δυνατό αποτέλεσμα χαρακτηρίζει η Deutsche Bank την έκβαση της πρώτης ψηφοφορίας για την Προεδρία της Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στη Βουλή.
"Το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν πολύ χαμηλό, καθώς μόλις πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές αποφάσισαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα", σχολιάζει η γερμανική επενδυτική τράπεζα, σε νέα έκθεσή της.
Η Deutsche Bank στρέφει ήδη την προσοχή της στις επόμενες δύο κρίσιμες ψηφοφορίες για την προεδρική εκλογή, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 23 Δεκεμβρίου και στις 29 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.
Εάν κατά την τρίτη ψηφοφορία, η ελληνική βουλή δεν κατορθώσει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, στα τέλη Ιανουαρίου.
Οι επόμενες ημέρες, προειδοποιεί η γερμανική τράπεζα, μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου που θα διεξαχθεί η τρίτη ψηφοφορία, θα χαρακτηριστούν από αυξημένη αντιπαράθεση μεταξύ κομμάτων και βουλευτών.
Eπιχειρώντας να σχολιάσει τα σενάρια των τελευταίων 24ώρων, περί σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή ειδικού σκοπού, η Deutsche Bank δεν δίνει μεγάλες πιθανότητες.
Ταυτόχρονα προειδοποιεί πως η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη και ρευστή.
"Οι πιθανότητες για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα ανέρχονται στο 80%", σχολιάζουν οι αναλυτές της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης