Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fortune: Χάος στην Ελλάδα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και επιστροφή Σαμαρά στην εξουσία αργότερα

Fortune: Χάος στην Ελλάδα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και επιστροφή Σαμαρά στην εξουσία αργότερα
H νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές θα πρέπει να οριστικοποιήσει τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ
Aυτό που η Ευρωζώνη χρειάζεται για να κάνει Χριστούγεννα είναι να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, σχολιάζει με γλαφυρό τρόπο το περιοδικό Fortune, αποτιμώντας τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που σημειώνονται επί ελληνικού εδάφους τα τελευταία 24ωρα.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η Ευρωζώνη επιθυμεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ωστόσο οι άτακτοι Έλληνες πολιτικοί απειλούν να καταστρέψουν τις χειμερινές διακοπές της Γερμανίδας Καγκελαρίου A. Merkel και του διοικητή της ΕΚΤ Μ. Draghi...
O Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin κάνει τα πάντα για να αποφύγει την οικονομική καταστροφή η Ρωσία, η γερμανική οικονομία παίρνει εκ νέου τα πάνω της, ενώ πληθαίνουν οι ενδείξεις πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να χορηγήσει επιπλέον ρευστότητα στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Tι μπορεί να πάει στραβά; Η Ελλάδα...
Η Ελλάδα κινείται σε ρυθμούς προεδρικής εκλογής, όμως όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά δεν μπορεί να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους που απαιτούνται προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Σε περίπτωση διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών στην Ελλάδα, νικητής θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της χρήσης του "όπλου" της χρεοκοπίας, προκειμένου να εξασφαλίσει καλύτερους όρους για τη δανειακή σύμβαση με τους πιστωτές τους.
H νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από ενδεχόμενες πρόωρες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα θα πρέπει να οριστικοποιήσει τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ.
Θα πρόκειται πιθανότατα για διαπραγματεύσεις που θα σημάνουν τον τελευταίο γύρο μέτρων που θα πρέπει να λάβει η Αθήνα.
Eάν οι διαπραγματεύσεις οδηγηθούν σε αδιέξοδο, τότε ολόκληρη η Ευρωζώνη κινδυνεύει να βιώσει την αναζωπύρωση της ευρωπαϊκής κρίσης.
"Tελικά ίσως όλα είναι θέμα στρατηγικής για τον Αντώνη Σαμαρά...
Σε περίπτωση αδιεξόδου στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η Ελλάδα οδηγείται σε εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στην εξουσία.
Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επέλθει το χάος στην Ελλάδα και μερικούς μήνες μετά ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί τελικώς να επιστρέψει στην εξουσία...", καταλήγει το Fortune.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης