Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Regling (ESM/EFSF): Μεγαλύτερη η αβεβαιότητα στην Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες του νότου

Regling (ESM/EFSF): Μεγαλύτερη η αβεβαιότητα στην Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες του νότου
Ο κ. Regling χαρακτηρίζει «ενθαρρυντικό» το γεγονός ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να αποδίδουν
«Στην Ελλάδα φαίνεται να υπάρχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα σε σχέση με την Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία όπου οι κυβερνήσεις άλλαξαν, όμως τα προγράμματα προσαρμογής συνεχίστηκαν, έγιναν μικρές αλλαγές αλλά οι νέες κυβερνήσεις στήριξαν τη συνολική κατεύθυνση, ως εκ τούτου, οι αγορές κατευνάστηκαν» δηλώνει στην Καθημερινή της Κυριακής ο επικεφαλής του ESM/EFSF Klaus Regling.
Σημειώνει πως οι αγορές παρακολουθούν σε κάθε χώρα την πολιτική κατάσταση και είναι «λογικό ότι ανησυχούν περισσότερο όταν η αντιπολίτευση έχει ριζικά διαφορετικές απόψεις».
Ο κ. Regling χαρακτηρίζει «ενθαρρυντικό» το γεγονός ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να αποδίδουν, και εκφράζει την εκτίμηση πως αν συνεχιστούν «η Ελλάδα θα έχει τη μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης σε όλη την Ευρωζώνη».
Αν και όπως σημειώνει η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια των μεταρρυθμίσεων στην Ευρωζώνη δηλώνει ότι «οι διαφορές με την τρόικα δεν περιορίζονται μόνο στα δημοσιονομικά αλλά και στην πρόοδο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων".
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η απόφαση για αποπληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων σε 100 δόσεις εξέπληξε την τρόικα.
Τέλος, ο κ. Regling επισημαίνει ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί ξανά στο Eurogroup του νέου έτους, «το οποίο θα λάβει υπ’ όψιν του τη μεταρρυθμιστική πρόοδο, την αβεβαιότητα γύρω από τις τωρινές προβλέψεις, τις προσδοκίες από τις αγορές και τις γενικές διεθνείς εξελίξεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης