Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Καθυστερημένα ήρθε η πρόταση Σαμαρά – Απέχει πολύ από τους 180 βουλευτές

FT: Καθυστερημένα ήρθε η πρόταση Σαμαρά – Απέχει πολύ από τους 180 βουλευτές
«Ολοένα πιο απεγνωσμένη η προσπάθεια» του έλληνα πρωθυπουργού να αποτρέψει το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών, αναφέρουν οι FT
Υποχωρήσεις της τελευταίας στιγμής προσφέρει ο «πολιορκούμενος» Αντώνης Σαμαράς, στην προσπάθειά του να πείσει τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα, αναφέρουν σε δημοσίευμα οι Financial Times, το οποίο μάλιστα ήταν και πρώτο θέμα...
«Παρότι η πρωτοβουλία Σαμαρά αυξάνει ελαφρώς τις πιθανότητες εκλογής νέου προέδρου, η προσφορά του Σαμαρά ήρθε πολύ καθυστερημένη για να πετύχει (και πραγματοποιήθηκε μετά από ένα πολύ σημαντικό σκάνδαλο διαφθοράς), εκτιμά ο Wolfgang Piccoli της Teneo Intelligence.
Μάλιστα, οι FT χαρακτηρίζουν την πρόταση του έλληνα πρωθυπουργού «ολοένα πιο απεγνωσμένη προσπάθεια» να αποτρέψει το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών, πολιτικής αστάθειας και αναζωπύρωση των φόβων για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Εάν το κοινοβούλιο δεν εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η χώρα θα πάει σε εκλογές στις αρχές Φεβρουαρίου, πριν την ολοκλήρωση του τελικού γύρου διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τις εκλογές θα κερδίσει η αριστερή παράταξη ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σκοπεύει να διαπραγματευτεί σημαντική διαγραφή του ελληνικού χρέους, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.
Αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές, καθώς και το κεντροαριστερό κόμμα Το Ποτάμι χαιρέτισε την κίνηση του πρωθυπουργού. Ωστόσο, χωρίς την ένθερμη στήριξη του μετριοπαθούς κόμματος της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Δήμας εξακολουθεί να βρίσκεται κατά πολλές ψήφους μακριά από την εκλογή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης