Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Ελληνικό χρηματιστήριο και πετρέλαιο με τις χειρότερες επιδόσεις το 2014

Credit Suisse: Ελληνικό χρηματιστήριο και πετρέλαιο με τις χειρότερες επιδόσεις το 2014
Ποιές αγορές απέδωσαν και ποιες “κατέστρεψαν” όσους τις πίστεψαν σε ανάλυση της Credit Suisse
Στη δεύτερη θέση με τις χειρότερες επιδόσεις βρίσκεται το ελληνικό χρηματιστήριο φέτος, μόλις λίγο χαμηλότερα από το πετρέλαιο, το οποίο έχει καταβαραθρωθεί στα χαμλότερα επίπεδα της τελευταίας πενταετίας. 
Σύμφωνα με το “χριστουγεννιάτικο δέντρο” της Credit Suisse, η απόδοση του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι αρνητική φέτος, ξεπερνώντας το -31%, ενώ το πετρέλαιο έχει χάσει πάνω από 45%. 
Ακολουθούν το ασήμι (-19,5%), ο χαλκός (-15,5%), το φυσικό αέριο (-11,7%) και το καλαμπόκι (-10,4%). 
Στον αντίποδα, τις εντυπωσιακότερες αποδόσεις φέτος προσέφεραν τα συμβόλαια του καφέ και της Κίνας, καταγράφοντας κέρδη 47,7% η κάθε μία, ενώ ακολουθούν οι μετοχές της Ινδίας, τα πορτογαλικά ομόλογα και οι μετοχές της Ινδονησίας. 



Παρά το γεγονός ότι οι ισχυρότερες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων για το έτος μέχρι σήμερα περιλαμβάνουν ακραίες τιμές, όπως ο καφές και αρκετές αναδυόμενες μετοχικές αγορές (Κίνα),  τα κρατικά ομόλογα επενδυτικού βαθμού είχαν επίσης υψηλές μονοψήφιες αποδόσεις. 
Οι χειρότερες επιδόσεις ήταν στην ενέργεια, τα μέταλλα και αρκετές αγορές μετοχών, ιδιαίτερα ευαίσθητες στο εμπόριο.



Ο πρόσφατος καταλύτης των κινήσεων της αγοράς ήταν σαφώς η απότομη πτώση της τιμής του πετρελαίου, η οποία θα μεταβάλλει σημαντικά την παγκόσμια ροή κεφαλαίων και θα δημιουργήσει μεγάλες μεταβιβάσεις πλούτου, σύμφωνα με την Credit Suisse. 
Επίσης, η παγκόσμια διάθεση ανάληψης κινδύνου έχει επηρεαστεί από το συνδυασμό της απότομης πτώση σε ορισμένες υψηλής μεταβλητότητας αναδυόμενες αγορές μετοχών και το σημαντικό ράλι στα κρατικά ομόλογα  του G3. 



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης