Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Royal Bank of Scotland: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αυξάνει τους κινδύνους για το ευρώ

tags :
Royal Bank of Scotland: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αυξάνει τους κινδύνους για το ευρώ
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις αναφέρει η βρετανική τράπεζα Royal Bank of Scotland
(upd)Την εκτίμηση ότι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα αυξήσουν τους κινδύνους για το ευρώ, διατυπώνει σε έκθεση της η βρετανική τράπεζα Royal Bank of Scotland (RBS).
To σημαντικότερο γεγονός των τελευταίων 2 εβδομάδων παγκοσμίως και σίγουρα στην ευρωζώνη είναι πάλι η Ελλάδα και οι προεδρικές εκλογές που διεξάγονται αναφέρει η  Royal Bank of Scotland.
Ο υποψήφιος από τον κυβερνητικό συνασπισμό Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Σταύρος Δήμας, θα έχει δύο ακόμα προσπάθειες για να κερδίσει την προεδρία στην Ελλάδα, στις 23 και 29 Δεκεμβρίου.
 Στην  πρώτη προσπάθεια, ο Δήμας συγκέντρωσε μόλις 160 θετικές ψήφους από τους 300 βουλευτές, αρκετά κάτω από τις 200 ψήφους που απαιτούνταν αναφέρει η RBS.
«Ο δεύτερος γύρος στις 23 Δεκεμβρίου, απαιτεί επίσης έναν πιθανό ανυπέρβλητο όριο καθώς απαιτούνται 200 ψήφοι, που δεν μπορούν να συγκεντρωθούν και αυτό  σημαίνει ότι το ενδιαφέρον εστιάζεται στις 29 Δεκεμβρίου στον τρίτο γύρο που απαιτούνται 180 θετικές ψήφοι.
Αν αποτύχει η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας  έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2015 θα έχουν προκηρυχθεί εκλογές στην Ελλάδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα που τάσσεται κατά της Τρόικα και των προγραμμάτων λιτότητας προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ωστόσο οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να προσθέσουν νέους κινδύνους προκαλώντας περισσότερα προβλήματα στο ευρώ αναφέρει στην έκθεση της η Royal Bank of Scotland.

(Πρώτη ενημέρωση: Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 23:18)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης