Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στον παλμό των dealing rooms: Μόνο ένα θετικό σοκ θα αλλάξει την τάση στο χρηματιστήριο

Στον παλμό των dealing rooms: Μόνο ένα θετικό σοκ θα αλλάξει την τάση στο χρηματιστήριο
Μόνο ένα θετικό σοκ θα μπορούσε να αναστρέψει την τάση άμεσα (ενδεχόμενη εκλογή ΠτΔ και απομάκρυνση πρόωρων εκλογών)
Με κέρδη (+4,6%) έκλεισε η εβδομάδα για το ΓΔ στις 862,4 μονάδες τηρώντας στην ουσία στάση αναμονής όσον αφορά την εκλογή ή όχι  ΠτΔ, γεγονότος καταλύτη για τη βραχυπρόθεσμη και όχι μόνο κίνηση του ΧΑΑ.
Η σημαντικότατη ζώνη στήριξης των 810 – 800 μονάδων ΔΕΝ παραβιάστηκε με αποτέλεσμα την αποφυγή νέου πτωτικού κύματος και την προσπάθεια της αγοράς για ακύρωση του βραχυχρόνιου σήματος πώλησης στο τέλος της εβδομάδας, η οποία δεν καρποφόρησε αφού ο ΓΔ απέτυχε να δώσει ημερήσιο κλείσιμο άνω της ζώνης των 880 μονάδων με ενδοημερήσιο υψηλό Παρασκευής τις 889,62 μον. και τελικό κλείσιμο στις 862,4 μονάδες, εκεί δηλαδή που ακυρώνεται μόλις το 23,6% του τελευταίου πτωτικού κύματος από τις (1048,63 στις 810,05 μονάδες).
Όπως είχαμε σχολιάσει παλαιότερα, η εβδομαδιαία απόδοση του -20,18% (8/12 – 12/12) έχει επιβαρύνει σημαντικά τη μεσοπρόθεσμη τεχνική εικόνα του ΓΔ και μόνο ένα θετικό σοκ θα μπορούσε να την αναστρέψει άμεσα (ενδεχόμενη εκλογή ΠτΔ και απομάκρυνση πρόωρων εκλογών).     
Μόλις 3 συνεδριάσεις απομένουν λοιπόν έως την κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή του ΠτΔ που θα λάβει μέρος στις 29 του μηνός και 5 συνολικά μέχρι το τέλος του έτους.
Διαμεσολαβεί η ψηφοφορία της 23ης Δεκεμβρίου στην οποία όπως έχουμε επισημάνει χρειάζονται 200 βουλευτές πράγμα απίθανο με τα τωρινά δεδομένα.
Άξιες αναφοράς οι πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, ο οποίος ζητά:
α) εκλογή του ΠτΔ απο την παρούσα βουλή  
β) ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές καθώς και του μεταμνημονιακού μοντέλου που θα ακολουθήσει η χώρα, με προγραμματισμό εθνικών εκλογών στα τέλη του 2015.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θα χαρακτηρίζαμε την συνεδρίαση της Τρίτης 23 Δεκεμβρίου με την 2η ψηφοφορία να λαμβάνει μέρος ενδοσυνεδριακά!!, στις 12 το μεσημέρι, με τα πονταρίσματα της προηγούμενης εβδομάδας να προδιαθέτουν θετικότερο αποτέλεσμα όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πολυπόθητο νούμερο των 180.

Τμήμα Ανάλυσης Ελληνοαμερικανικής Χρηματιστηριακής ΑΧΕΠΕΥ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης