Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Επανέρχονται οι φόβοι για χρεοκοπία της Ελλάδας και Grexit λόγω πολιτικού ρίσκου

CNBC: Επανέρχονται οι φόβοι για χρεοκοπία της Ελλάδας και Grexit λόγω πολιτικού ρίσκου
Η ρευστή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα βαραίνει και την πορεία του ευρώ στην αγορά συναλλάγματος
Η εν εξελίξει διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους που μπορουν να διαταράξουν την εορταστική ραστώνη στις διεθνείς αγορές, υποστηρίζει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο CNBC, αποτιμώντας τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα επί ελληνικού εδάφους.
Η ρευστή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα βαραίνει και την πορεία του ευρώ στην αγορά συναλλάγματος, σημειώνεται μεταξύ άλλων. 
Το outlook για το ευρώ εμφανίζεται αδύναμο για το 2015, ενώ ολοένα και περισσότεροι αξιωματούχοι της ΕΚΤ καλλιεργούν το έδαφος για αγορές κρατικών ομολόγων.
Την ίδια ώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, το κόμμα του οποίου βρίσκεται πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, μπορεί να μην αποφύγει τις πρόωρες εθνικές εκλογές, εάν η παρούσα Βουλή δεν κατορθώσει τελικά να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η βασική ανησυχία των αγορών έγκειται στο εξής: Λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, η Ελλάδα μπορεί να κινδυνεύσει εκ νέου να χρεοκοπήσει ή να απειληθεί με έξοδο από την Ευρωζώνη...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης